[#26]
Re: Linksys WPC11 (Wifi pod PCMCIA)
@Sir_Lucas,
post #25
Ja ten tutorial przeczytałem, ale on jest o sieciach z szyfrowaniem, a mnie zasugerowałeś, że moja karta bez aktualizacji oprogramowania zadziała z Prism 1.7 ale bez szyfrowania. I tak zrobiłem. Zainstalowałem starszą wersję w zamian za najnowszą (nie ma deinstalatora, więc wirelessmanager i tak został sobie w C:), ustawiłem połączenie jako bez hasła (otwarta sieć), a wpis w SS jest taki jak w tym tutorialu, tylko bez hasła, którego nie ma.
A jednocześnie Wirelessmanager, z którego Prism 1.7 nie korzysta, powoduje, że po jego wywołaniu jest jakaś próba komunikacji z kartą, bo dioda zaczyna intensywnie migać. Bez tego nic się nie dzieje, a zauważyłem też, że jak wyłączyłem w telefonie sieć, to ta dioda już tak "namiętnie" nie migała, czyli jakaś komunikacja karty z siecią jednak jest.
A co do tutoriala:
"Po ustawieniu zmiennych dla sterownika można, korzystając z ulubionego programu dostępowego (RoadShow, Genesis, Miami) połączyć się z internetem. W ustawieniach należy postępować jakby posiadało się "zwykłą" kartę sieciową, przy czym należy oczywiście wybrać prism2.device, unit:0"
Czyżby mi czegoś brakowało ? Pliku tekstowego w RoadShow z ustawieniami ?
Ostatnia aktualizacja: 09.01.2026 18:30:46 przez lukjan