[#1] Genetic Species - wymiana przedmiotu
Po latach postanowiłem przypomnieć sobie Genetic Species i trafiłem na problem. Chodzi o wymianę przedmiotu posiadanego w kieszeni na leżący na ziemi. Wg instrukcji, jeśli wszystkie kieszenie są zajęte, to można podejść do przedmiotu leżącego na ziemi i wciskając F2 lub F3 wymienić go z tym już posiadanym w danej kieszeni. Próbowałem i nie mogę tego zrobić. Podchodzę do leżącego na ziemi klucza, pojawia się jego migający symbol na ekranie, wciskam F2 lub F3, ale zamiast wymiany przedmiotów uaktywnia się przedmiot w kieszeni.
Jak wymienić przedmioty?

Aktualizacja
Podany w instrukcji sposób działa, ale na różne rodzaje przedmiotów. Można wymienić np. broń na klucz, ale klucza na inny klucz już nie.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2024 16:28:36 przez PopoCop
[#2] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@PopoCop, post #1

Z tego co pamiętam (i też czytam w polskiej instrukcji):
- Klawisze przedmiotów to od F1 do F3,
- Niektórych broni nie można położyć na ziemi,
- Najpierw trzeba uaktywnić przedmiot i dopiero wymienić.

Może te wskazówki coś pomogą lub nakierują na rozwiązanie.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2024 14:11:19 przez Hexmage960
[#3] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@PopoCop, post #1

Coś mi przyszło jeszcze do głowy:

Jaką postacią teraz sterujesz?

Z tego co pamiętam niektóre postacie nie mogą nosić pewnych rodzajów broni. Być może dotyczy to też kluczy.
[#4] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@PopoCop, post #1

Przeszedłem etap 1 i na starcie etapu 2 (day 2) mam zagadkę, której nie mogę rozwiązać. Na początku etapu jest checkpoint gdzie jestem proszony o kartę ID, której nie mam. Pojawia się "intruder alert" wybijam wrogów, wyłączam barierę, idę dalej i napotykam zamknięte drzwi. Jak te drzwi otworzyć?
15 lat temu jakoś dałem radę, ale nie pamiętam jak.
[#5] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@PopoCop, post #4

Na pewno na jednym z etapów jest klucz ukryty za sekretnym przejściem. Pamiętam że również utknąłem na jednym etapie. Tylko tyle potrafię pomóc, bo grałem dosyć dawno temu.
[#6] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@Hexmage960, post #5

Znalazłem rozwiązanie. Zaraz na początku poziomu trzeba iść na północ, a po dojściu do ściany obrócić się na zachód, zrobić krok, obrócić na południe i będzie widoczne wejście do pomieszczenia z kluczem.

1
[#7] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@PopoCop, post #1

Jakie wymagania ma ta gra ?
[#8] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@Sventevith, post #7

Grałem w nią na gołej 1200 z 12mb fastem. Gra jest dostępna tutaj. http://aminet.net/package/game/actio/GS-FullGame01
[#9] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@sand, post #8

Czy gra jest grywalna na takiej konfiguracji ? Ile FPS wyciąga ?
[#10] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@sand, post #8

Jak do gołej a1200 można zamontować 12mb fast?
1
[#11] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@Sventevith, post #7

Demo odpaliłem kilka lat temu na starszej wersji MorphOS. Spróbuj czy nadal się da.

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2024 13:43:05 przez KM_Ender
[#12] Re: Genetic Species - wymiana przedmiotu

@Sventevith, post #9

A1200 z Blizzardem 30/50mhz 64mb ramu daje radę, na trochę zmniejszonym ekranie (80%).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem