[#1] Nowa Dune !!!! (Galante !)
Nowa Dune
dune

4
[#2] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

Pięknie
[#3] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

Nie widzę linku do pobrania tej gry.
1
[#4] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Wankowicz, post #3

Robią dopiero
[#5] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #4

1. Not o nie ma nowej diuny.
2. Kolejna gra, która nie wyjdzie.
1
[#6] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

EKSTRA!!!!!!!!!!!!
Na jaką platformę to będzie??
[#7] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

Czy coś wiadomo czy oni mają kod tej gry, do którego dodadzą te obrazki, czy zrobią jakiego patcha, który zmodyfikuje oryginalną grę aby działała z ta grafiką, czy będą grę pisali do początku?! Na stronie nie widzę żadnej informacji na ten temat.
[#8] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@_Skiba_, post #6

We resume in September after the summer holidays are over, with a Demo planned for the end of the year 😉

Of course the game will be translated into English.

Config minimum :

- Amiga 1200 AGA
- 68020
- 4Mo Fast Ram
- 640x256 HAM 8 (30.000 colors)

No RTG version or PC version sorry :/
Above all, we would like to pay tribute to our beloved Amiga AGA in the best non-interlaced resolution on a cathode ray screen.
However you can play it in emulation on PC ;)

• POINT’N’CLIC ADVENTURE: Characters from the work of Franck Herbert have been added as so many additional intrigues, many more locations, content. We kept certain scriptwriting freedoms from Cryo's version, while trying to get as close as possible to the original scenario. Beyond the main plot, optional quests enrich the adventure.
On the other hand, without hindering the main plot, choices will be imposed on you from time to time to change the destiny of certain protagonists like in a “Mass effect”.

• RPG: Like a “Final Fantasy”, in addition to the main character, 7 characters join him who will constitute a “team” with their own equipment useful during the combat phases.

• WARGAME: We kept the “wargame” part on the map. On the other hand, the battles will take place on turn-based isometric 3D maps in the style of a Tactic RPG, a mixture of “Dofus” and “Vandal Heart”.

• MANAGEMENT: You will now find places of commerce in addition to villages in order to equip your characters. In addition to the spice, a currency “the solaris” (from the original work) is present. Ecological management has also been much more advanced and occupies a much more important place.

koniec cytatu.

ja tam widywałem fajniejsze djuny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

2
[#9] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@snajper, post #8

Zbyt piękne żeby było prawdziwe.
[#10] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@snajper, post #8

Coś małe ty wymagania na to co widać. Chyba, że to pokaż slajdów będzie.
[#11] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@KM_Ender, post #10

Duże wymagania jak na pokaz slajdów.
1
[#12] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

Jak widać projekt się rozwija i za rok będzie można sprawdzić ile doszło nowych grafik do galerii.
1
[#13] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Pinto, post #11

a grałeś w 1 ?
link
[#14] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #13

a grałeś w 1 ?
link

W opisie filmu:

"Wersja na Amigę była jedną z pierwszych gier na dyskietkach przeniesionych na format CD, który zawierał fragmenty filmu Davida Lyncha, dubbing dla wszystkich ról mówionych oraz ulepszone, renderowane w 3D ekrany podróży i lokacji."

Napisane tak, że można odnieść wrażenie, że na Amigę była jakaś wersja CD z FMV i CDA. Co nie jest chyba prawdą.
[#15] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@kempy, post #14

Tu chodzi o dune na sega cd
[#16] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #13

Z ciekawości, ukończyłeś??
[#17] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

Ooo... ciekawe i smakowite! :)
[#18] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

To chyba będzie czwarta część, trzecią piszę Hexmage960.

https://www.ppa.pl/forum/strefa-gier/8989/dune-3-kontynuacja-z-komentarzy
5
[#19] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Hubez, post #18

Tak na silnik Magazynier
1
[#20] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #19

Zobacz sobie na datę tamtego wpisu. Rok 2011. O dziwo projekt na Sourceforge nie zniknął.

Od tamtego czasu rozwinąłem moje techniki w takim stopniu, że dzisiaj na AGA mogę robić animację całego ekranu. Tak jak wspominałem, można wykorzystać to do wielu gier i dem, w których jest dużo elementów animowanych.

System okienkowy dodatkowo to usprawnia.

Moja ostatnia gra dobitnie to pokazuje.

W roku 2012 byłem ostatni raz w szpitalu. Nie było to miłe przeżycie. Minęło już 12 lat od tamtego czasu.

Moje zdrowie poprawiło się. Do dziś czasami jak wstaję rano czuję się trochę słabo.

Do dziś nie dostaję wynagrodzenia za swoją pracę. W październiku będę bronił swojej pracy magisterskiej.

Chciałbym dalej projektować gry i programy na Amigę. Planuję rozwinąć stronę. Marzyło mi się, by wreszcie wyjść do ludzi z dopracowaną grą.

Od kilku miesięcy miałem troszkę zmienione leki, które okazały się sporo skuteczniejsze i dzięki którym zdrowieję szybciej. Umysł, zmysły pracuję dużo lepiej.

Przypominam, że od 20 lat biorę leki psychotropowe codziennie i nie mam tu odpoczynku.

Dzięki znaczącej poprawie, praca idzie mi lepiej. Zmysł wzroku i słuchu pracują niesamowicie lepiej (wcześniej miałem omamy, halucynacje i wiele innych przykrości). Poprawa jest kolosalna, szczególnie od kilku miesięcy.

Gra strategiczna typu Dune II to było moje marzenie, które myślę, że w przyszłości zrealizuję. Logikę takiej gry jestem w stanie ogarnąć. Zobaczcie na grę WB Rocky, by przekonać się o postępie.

Teraz zajmują mnie jeszcze sprawy uczelniane (praca magisterska, praktyki).

Życzę również Wam zdrowia.
12
[#21] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Dorian3d, post #1

Coś mi się wydaje, że nie będą ruszać mordkami. A to wiele by traciło.
https://youtu.be/I55nT2-AfdQ
[#22] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@amikoksu, post #21

Nieruchawe mordki są jeszce do przeżycia , gra straci jak nie będzie tej wspaniałej oprawy muzycznej która posiada orginał.
Ciekawe czy autor nas legalu bedzie ja mógł wykorzystać ?
[#23] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@fibi, post #22

dobra , wyszperałem już sobie reszte danych o planach i muzyce na amiga france : https://www.amigafrance.com/forums/topic/dune-remake-version-aga/

"PRZYGODA POINT'N'CLIC: Dodano postacie z dzieł Francka Herberta jako wiele dodatkowych intryg, o wiele więcej lokalizacji i treści. Zachowaliśmy pewną swobodę pisania scenariuszy z wersji Cryo, starając się jednocześnie maksymalnie zbliżyć do oryginalnego scenariusza. Poza głównym wątkiem przygodę wzbogacają opcjonalne zadania.
Z drugiej strony, nie zakłócając głównego wątku fabularnego, od czasu do czasu będą narzucane ci wybory, które zmienią los niektórych bohaterów, jak w „Efektu Masy”.

• RPG: Podobnie jak w przypadku „Final Fantasy”, oprócz głównego bohatera dołącza do niego 7 postaci, które utworzą „drużynę” posiadającą własny sprzęt przydatny w fazach walki.

• GRA WOJENNA: Zachowaliśmy na mapie część „gry wojennej”. Z kolei bitwy toczą się na turowych mapach izometrycznych 3D w stylu Taktycznego RPG, będącego mieszanką „Dofus” i „Vandal Heart”.

• ZARZĄDZANIE: Oprócz wiosek znajdziesz teraz miejsca handlu, w których możesz wyposażyć swoje postacie. Oprócz przyprawy znajduje się moneta „solaris” (z oryginalnego dzieła). Zarządzanie ekologiczne również jest znacznie bardziej zaawansowane i zajmuje znacznie ważniejsze miejsce.

———————————————————
Nie ma dwóch takich samych miejsc, każda sicz ma inną identyfikację wizualną, niepowtarzalnego przywódcę plemiennego.

Rozdzielczość grafiki wynosi 640 x 256 (zdecydowanie zaleca się ekran katodowy).
A priori minimalną konfiguracją będzie podstawowa Amiga 1200 + HD + 4MB Fast Ram.
Gra będzie całkowicie darmowa , będzie można ją pobrać i zainstalować w jakości HD .
Wyprodukujemy wersję fizyczną do zakupu, która będzie dostępna na 1 miesiąc wcześniej dla tych, którzy sobie tego życzą. Z tej okazji gra zmieści się na karcie PCMCIA, którą można bezpośrednio uruchomić na Amidze 1200.
Z góry wiemy, że adaptacja tak kultowej gry nie zadowoli każdego. Należy pamiętać, że nie jest to kopia i wklej oryginału, należy go postrzegać jako nową grę składającą mu hołd...
Wreszcie nie ma sensu pytać nas o datę premiery, sami nie mamy pojęcia… Jednak będziemy publikować filmy, aby informować Was o postępach projektu ;)

...
"Aby dać wyobrażenie o różnicach w tym remake'u, pałac w swojej pierwotnej wersji ma 11 pokoi w porównaniu do 42 tutaj.
Wszyscy mieszkańcy pałacu mają swoją własną dzielnicę i przechadzają się po niej o różnych porach (czas jest ograniczony tak jak w oryginale). Remake ten ma być bardziej realistyczny i bogatszy pod względem interakcji, zachowując jednocześnie prostą rozgrywkę oryginału. Rozmowa z określonymi postaciami na osobności lub w różnych momentach może być ważna.
Dodano 6 nowych postaci zaczerpniętych z powieści, są to postaci ważne, moim zdaniem pominięte dla uproszczenia scenariusza.
Ja również pozwoliłem sobie na pewną swobodę fabularną, zachowałem kilka wymyślonych na temat gry Cryo, aby niczego nie uciąć, ale chciałem być jeszcze bardziej wierny oryginalnej historii.
Na przykład postać Harah, słabo rozwinięta i niezbyt przydatna w wersji krio, która twierdzi, że opłakuje męża.
W powieści to Paul odbiera życie mężowi podczas pojedynku Fremenów, a Harah, zgodnie ze zwyczajem Fremenów, opiekuje się Domem Atreide w służbie Jessiki i siostry Paula. W tym remake'u ten punkt jest przestrzegany.

Wszystkie postacie są traktowane bardziej szczegółowo.

Na planecie jest 30 siczy, na tyle fortec Harkonnenów i na każdego 1 innego przywódcę plemienia, co jeszcze bardziej popycha realizm i przełamuje monotonię, którą możemy poczuć w wersji Cryo."

...

"Stephane Picq, jeden z autorów oryginalnej muzyki, wydał niedawno remaster. Skontaktuję się z nim, aby dowiedzieć się, co jest możliwe w naszej wersji. Nawet jeśli projekt jest ambitny i może zadowolić społeczność, pozostajemy na amiga aga, starej maszynie, która w końcu interesuje niewiele osób, między kochankami, którymi myślę, że jest Stephane, na pewno jest sposób, aby usłyszeć "

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2024 21:16:48 przez fibi
[#24] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@fibi, post #23

Ile osób to robi?
1
[#25] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@KM_Ender, post #24

To sa scenowcy od CPC.

Na CPC robia taka gre, pod szyldem Praline Software:

link

Uzywa liczby mnogiej "my", i mozna z 3 albo 4 wymienione osoby znalezc.
Ale nie wiem czy to nie jest zbyt ambitny tytul jak na pierwsza gre na Amige AGA.
Niby ta gra (czy nawet dwie) ma byc za darmo.
1
[#26] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@KM_Ender, post #24

Nikt tego nie robi.

1.Zrobili strone na world press w 5 min
2.Wrzucili kilkanaście renerów zrobionych przez AI.
3. Przejrzeli na oczy i zobaczyli ile z tym jest roboty.
4.Koniec taki sam jak z wilcza budą.
2
[#27] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Wankowicz, post #26

Albo Golden Axe 2:

https://www.ppa.pl/forum/hyde-park/13741/golden-axe-2#m169229
[#28] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Hubez, post #27

Tylko, ze jest roznica pomiedzy calkowicie nieznanym Gumisiem, a grupa scenowcow, ktorzy juz cos wypuscili.
Co prawda tylko dema na CPC, ale we Francji to byl calkiem popularny sprzet.
Ta ich (niedokonczona) gra na CPC tez wyglada calkiem niezle.
Calkiem ciekawy pomysl, ja nie kojarze takiej gry na Amidze, ale pewnie byla.
Grafika i intro troche wzorowane na Another World.
[#29] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@Wankowicz, post #26

4. zdziwilbys sie :D
1
[#30] Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)

@juen, post #29

Nie, nie zdziwię się. Autorzy zachowali się bardzo niehonorowo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem