[#23]
Re: Nowa Dune !!!! (Galante !)
@fibi,
post #22
dobra , wyszperałem już sobie reszte danych o planach i muzyce na amiga france : https://www.amigafrance.com/forums/topic/dune-remake-version-aga/
"PRZYGODA POINT'N'CLIC: Dodano postacie z dzieł Francka Herberta jako wiele dodatkowych intryg, o wiele więcej lokalizacji i treści. Zachowaliśmy pewną swobodę pisania scenariuszy z wersji Cryo, starając się jednocześnie maksymalnie zbliżyć do oryginalnego scenariusza. Poza głównym wątkiem przygodę wzbogacają opcjonalne zadania.
Z drugiej strony, nie zakłócając głównego wątku fabularnego, od czasu do czasu będą narzucane ci wybory, które zmienią los niektórych bohaterów, jak w „Efektu Masy”.
• RPG: Podobnie jak w przypadku „Final Fantasy”, oprócz głównego bohatera dołącza do niego 7 postaci, które utworzą „drużynę” posiadającą własny sprzęt przydatny w fazach walki.
• GRA WOJENNA: Zachowaliśmy na mapie część „gry wojennej”. Z kolei bitwy toczą się na turowych mapach izometrycznych 3D w stylu Taktycznego RPG, będącego mieszanką „Dofus” i „Vandal Heart”.
• ZARZĄDZANIE: Oprócz wiosek znajdziesz teraz miejsca handlu, w których możesz wyposażyć swoje postacie. Oprócz przyprawy znajduje się moneta „solaris” (z oryginalnego dzieła). Zarządzanie ekologiczne również jest znacznie bardziej zaawansowane i zajmuje znacznie ważniejsze miejsce.
———————————————————
Nie ma dwóch takich samych miejsc, każda sicz ma inną identyfikację wizualną, niepowtarzalnego przywódcę plemiennego.
Rozdzielczość grafiki wynosi 640 x 256 (zdecydowanie zaleca się ekran katodowy).
A priori minimalną konfiguracją będzie podstawowa Amiga 1200 + HD + 4MB Fast Ram.
Gra będzie całkowicie darmowa , będzie można ją pobrać i zainstalować w jakości HD .
Wyprodukujemy wersję fizyczną do zakupu, która będzie dostępna na 1 miesiąc wcześniej dla tych, którzy sobie tego życzą. Z tej okazji gra zmieści się na karcie PCMCIA, którą można bezpośrednio uruchomić na Amidze 1200.
Z góry wiemy, że adaptacja tak kultowej gry nie zadowoli każdego. Należy pamiętać, że nie jest to kopia i wklej oryginału, należy go postrzegać jako nową grę składającą mu hołd...
Wreszcie nie ma sensu pytać nas o datę premiery, sami nie mamy pojęcia… Jednak będziemy publikować filmy, aby informować Was o postępach projektu ;)
...
"Aby dać wyobrażenie o różnicach w tym remake'u, pałac w swojej pierwotnej wersji ma 11 pokoi w porównaniu do 42 tutaj.
Wszyscy mieszkańcy pałacu mają swoją własną dzielnicę i przechadzają się po niej o różnych porach (czas jest ograniczony tak jak w oryginale). Remake ten ma być bardziej realistyczny i bogatszy pod względem interakcji, zachowując jednocześnie prostą rozgrywkę oryginału. Rozmowa z określonymi postaciami na osobności lub w różnych momentach może być ważna.
Dodano 6 nowych postaci zaczerpniętych z powieści, są to postaci ważne, moim zdaniem pominięte dla uproszczenia scenariusza.
Ja również pozwoliłem sobie na pewną swobodę fabularną, zachowałem kilka wymyślonych na temat gry Cryo, aby niczego nie uciąć, ale chciałem być jeszcze bardziej wierny oryginalnej historii.
Na przykład postać Harah, słabo rozwinięta i niezbyt przydatna w wersji krio, która twierdzi, że opłakuje męża.
W powieści to Paul odbiera życie mężowi podczas pojedynku Fremenów, a Harah, zgodnie ze zwyczajem Fremenów, opiekuje się Domem Atreide w służbie Jessiki i siostry Paula. W tym remake'u ten punkt jest przestrzegany.
Wszystkie postacie są traktowane bardziej szczegółowo.
Na planecie jest 30 siczy, na tyle fortec Harkonnenów i na każdego 1 innego przywódcę plemienia, co jeszcze bardziej popycha realizm i przełamuje monotonię, którą możemy poczuć w wersji Cryo."
...
"Stephane Picq, jeden z autorów oryginalnej muzyki, wydał niedawno remaster. Skontaktuję się z nim, aby dowiedzieć się, co jest możliwe w naszej wersji. Nawet jeśli projekt jest ambitny i może zadowolić społeczność, pozostajemy na amiga aga, starej maszynie, która w końcu interesuje niewiele osób, między kochankami, którymi myślę, że jest Stephane, na pewno jest sposób, aby usłyszeć "
Ostatnia aktualizacja: 26.08.2024 21:16:48 przez fibi