kategoria: Pomoc w przejściu gry
[#1] Fire Force - Medal of Honor
Może słabo szukam... ale jak otrzymać Medal of Honor?
Inne medale otrzymałem.
[#2] Re: Fire Force - Medal of Honor

@AD99, post #1

Ja do dziś nie wiem od czego czasem zależy jaki medal i ile procent sie dostanie. Mimo iż czytam na czym misja polega wykonuję ją jak należy ale nigdy nie dostałem 100%
[#3] Re: Fire Force - Medal of Honor

@Biegu86, post #2

Ja otrzymuję wszędzie navy cross. Np. w drugiej misji mam wykonane 97%.
Ogólnie, to wymiatam całe wrogie wojsko + zadania. Ciekawe czy zachował się gdzieś opis traktujący o tym jak otrzymać najwyższe odznaczenie...
[#4] Re: Fire Force - Medal of Honor

@AD99, post #3

Dawno w to nie grałem i z tego co pamiętam to też nigdy mi się nie udało tego najwyższego medalu zdobyć, w każdym razie zależne jest to chyba od punktacji/procent zaliczenia, na który składa się na pewno:
- główny cel misji
- wrogie żołdaki
- cele poboczne: miny, namioty, wieżyczki itd.
- ilość pozostałego zdrowia?

Prawdopodobnie trzeba oprócz wykonania głównego zadania rozpieprzyć wszystko co się da i wyjść dodatkowo bez skazy, wtedy powinno się dostać 100%, ale niech najlepiej potwierdzi to ktoś, komu się ta sztuka udała.

Dodatkowo są jeszcze misje, w których trzeba ratować jeńców i działać po cichu, więc tam może to być jeszcze inaczej liczone.

Ostatnia aktualizacja: 29.09.2024 20:56:11 przez diobou
[#5] Re: Fire Force - Medal of Honor

@diobou, post #4

To muszę jeszcze sprawdzić, czy jak wszystkie miny rozwalę w tej drugiej misji, to coś pomoże. Brakuje mi tylko 3%.
Tak o jeńcach wiem, że trzeba po cichu ich odbić.
[#6] Re: Fire Force - Medal of Honor

@AD99, post #1

Na Lemon Amiga i chyba też na EAB jest wątek, gdzie inny też się nad tym głowią.
[#7] Re: Fire Force - Medal of Honor

@mailman, post #6

Widziałem.
Zniszczenie min jednak nie pomogło, dalej mam 97%.
[#8] Re: Fire Force - Medal of Honor

@AD99, post #1

może to takie sprytne zabezpieczenie przed crackiem. pomysł Grasz w pirata - nie masz honoru.
dam głowę, że jest to opisane w manualu, tylko nikt go nie udostępni, bo ludzie cenią swój honor.
[#9] Re: Fire Force - Medal of Honor

@snajper, post #8

Pewnie autorowi gry coś się zaokrągliło w dół w obliczeniach i wyszło maksymalnie całe 97% :). A teraz wszyscy się głowią.
2
[#10] Re: Fire Force - Medal of Honor

@snajper, post #8

dam głowę, że jest to opisane w manualu, tylko nikt go nie udostępni, bo ludzie cenią swój honor

Na HoL jest manual i nic w nim na temat MoH nie ma.

https://amiga.abime.net/games/view/fireforce#manuals

Pewnie autorowi gry coś się zaokrągliło w dół w obliczeniach i wyszło maksymalnie całe 97% :). A teraz wszyscy się głowią.

To jak z Arabian Nights gdzie nie da się przejść niektórych poziomów na 100% bo są po prostu błędnie zaprojektowane i nie ma szans, żeby uzyskać taki wynik.

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2024 17:46:09 przez kempy
[#11] Re: Fire Force - Medal of Honor

@kempy, post #10

Dobiłem do 113% drugi poziom i nic.

1
[#12] Re: Fire Force - Medal of Honor

@AD99, post #11

Obstawiam że jedna misja z dobrym wynikiem to za mało. Ten co ma ten medal jest na emeryturze czyli po 12 misjach i ma średni wynik 111. A jego odpowiednik w prawdziwym życiu spędził 5 lat w Wietnamie. Może trzeba skończyć grę ze 100 i więcej.
1
[#13] Re: Fire Force - Medal of Honor

@ID909, post #12

Dla testu z czitami spróbujcie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem