kategoria: Pomoc w przejściu gry
[#1] Curse of Enchantia - prośba o dysk nr 5 z grą
Hej. Pościągałem sobie z planetemu 6x ADF z grą Curse of Enchantia. Umieściłem ją w swojej A600 z Gotekiem pod sloty od 1 do 6. Jak dobrze rozumiem dyski od 1 do 4 zawierają samą grę. Dysk 5 to dysk dla save game a dysk nr 6 mimo iż ostatni to służy do uruchomienia samej gry i jest określany jako dysk boot. W 3/4 gry przy wachlowaniu slotami zostałem poproszony o dysk nr 5. Po jego wyborze dysk się nie zaczytuje i nie mogę kontynuować gry (wskazuję na dysk z save game i oczywiste jest, że nic się nie dzieje, dysk nr 5 nie jest dyskiem z grą a tylko z zapisem gry).

O co tu chodzi? Ktoś może mi pomóc?
[#2] Re: Curse of Enchantia - prośba o dysk nr 5 z grą

@guzik-zapasowy, post #1

Czy na dysku 5 robiłeś już sejwy ?
Jeśli tak, to masz już powód niedzialania gry.
SAVE DISK robi się za pomocą opcji w menu gry.
Na dyskietce 5 są pliki do gry.
1
[#3] Re: Curse of Enchantia - prośba o dysk nr 5 z grą

@Norbert, post #2

A ok zatem podmienię dysk 5 jako PDF z grą a sejwy wrzucę na kolejny jakiś slot i powinno być okej :) Myślałem, że ten dysk nr 5 jest tylko do sejwowania :) Dzięki za info - przetestuję wkrótce :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem