kategoria: Instalacja gier
[#1] Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się
Witajcie.

Mam problem, bo zainstalowaniu z Pendrive gra nie uruchamia się.

Zarówno pod HDMI jak i RBG mam czysty ekran i pozostaje tylko reset.

Ma ktoś na to pomysł ?
[#2] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #1

Mam następujący pomysł - pierwsza partia pamięci USB Gorky17 miała problem z kopiowanymi plikami. Co mogło spowodować takie zachowanie.

Jeśli to jest problem, wyślij mi e-mail z dowodem (adres e-mail poniżej, jestem autorem portu), że kupiłeś grę (na przykład skan faktury za zakup gry), a ja udostępnię Ci pliki w formie cyfrowej, abyś mógł zaktualizować to, co jest na instalacyjnej pamięci USB.

Twój opis zdecydowanie brzmi jak to, co Gorky17 zrobiłby z jedną z tych wadliwych pamięci USB.

MagicSN
tirionareonwe@gmail.com
1
[#3] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #2

No ja to kupiłem jak tylko się pojawiło w Archi-Tech i dopiero od miesiąca i na raty się za to biorę. Zaraz wyślę rachunek bo jest na koncie w Archi-Tech. Dzięki
[#4] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #3

Ja też kupiłem nawet nie instalowałem ale
co pendrive jest walniety ?
[#5] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #2

To ja też napisze do ciebie
[#6] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@Dorian3d, post #5

Otrzymałem potwierdzenie od dwóch facetów, którzy napisali do mnie tutaj, że kupili grę. Wysłałem pliki. Lukasz musi jeszcze poprosić o dostęp na Dysku Google do pierwszego pliku, zrobił to tylko w przypadku drugiego pliku. Jak tylko prośba dotrze, mogę udostępnić plik.
1
[#7] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #6

Niestety nowa instalacja niczego nie zmieniła. Dalej to samo. Jasny ekran i tylko reset zostaje.
[#8] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #7

Spróbuj wyłączyć Video Player (zmień nazwę RivaS2), może się okazać, że odtwarzanie wideo nie działa. Ewentualnie zacznij od Shell lub Workbench (spróbuj zacząć od shella ze stosem 2000000). A jakiego systemu operacyjnego używasz? I jakiego dokładnie sprzętu? (szczególnie FPU lub bez FPU)
[#9] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #7

Masz zainstalowane i skonfigurowane AHI?
[#10] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@BULI, post #9

Tak, AHI to dobry punkt. Upewnij się również, że używasz AHI 4.18. Wersja 6.0 z jakiegoś powodu sprawia problemy. Zalecam również używanie 14-bitowych ustawień stereo.
[#11] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #8

Nie mam w katalogu takiego pliku, jest "RivaG17".

Uruchamianie z Shell`a z tym stosem niczego nie zmienia.

Moja konfiguracja to A1200 (Escom) + Warp1260 z 060 rev.6 (MMU, FPU), AmigaOS 3.1.4 (choć na belce wyświetla się 3.9 nie wiem dlaczego - taką instalację otrzymałem razem z Warp`em)

Na innym dysku zainstalowałem "czysty" OS3.2 (bo go mam fizycznie na płycie głównej nawet), ale z tą konfiguracją obecnie nie działam, bo staruję komputer z karty SD.

AHI zainstalowałem taki, jaki polecacie, ale co do konfiguracji, to ustawienia są obecnie fabryczne.

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2024 08:48:24 przez lukjan

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2024 08:49:02 przez lukjan
[#12] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #10

Który UNIT w AHI ma być skonfigurowany pod Gorky17 ?

Pytam, bo właśnie przeczytałem coś takiego dla zupełnie innej gry (Amijeweled RTG): "AHI V4 audio software with Paula sound, chosen for unit 0", więc widać ma to jakieś znaczenie.
[#13] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #12

Tak, miałem na myśli RivaG17. Spróbuj, czy działa, jeśli zmienisz nazwę (aby dowiedzieć się, czy problem dotyczy odtwarzacza wideo, czy samej gry). Jeśli chodzi o jednostkę AHI, używana jest jednostka 0, więc musiałbym wiedzieć, jakich ustawień używasz w jednostce 0.
[#14] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #12

Najlepiej na początek wszystkie jednostki (UNIT Music i Unit 0, 1, 2, 3) ustaw sobie na Paula 8bit stereo ++, ilość kanałów ustaw na 1 (to jest liczba kanałów do miksowania, a nie liczba kanałów sprzętowych), a częstotliwość 22khz i zobacz czy to coś pomoże.
Tak jak pisał @MagicSN skup się na UNIT 0 ok, racja
2
[#15] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@BULI, post #14

Nie jestem pewien, czy G17 działa z Paula:8 Bit. Możliwe, że wymaga 14 Bit (nigdy nie próbowałem niczego innego niż 14 Bit). Z drugiej strony w wersji WarpOS (wkrótce ma zostać wydana) ludzie próbowali 8 Bit i działało (8 Bit wymagane do użycia dla ApocalypseG4/SonnetG3 najwyraźniej).
[#16] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #15

Jeśli działa na 14bit to powinno zadziałać 8bit stero ++.
Kłopoty mogły by być z 8bit DMA, ale tego nie polecam.
[#17] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@BULI, post #14

Więc to była jednak kwestia konfiguracji AHI. Zrobiłem ustawienia zgodnie z wytycznymi i działa. Niemniej nawet przy 105 Mhz rwie animacje i samą grę. Filmiki mocno spłaszczone nawet po korekcie obrazu na wyświetlaczu (w moim przypadku TV LED 24", ale to nie jakiś wielki problem).

Polski dubbing - no tego na Amidze jeszcze nie miałem

Niestety rozgrywka płynnością nawet przy tych 105 Mhz nie grzeszy, bo nawet kursorem trzeba "celować" ale to gra bardziej turowa, więc jakoś to będzie ;P

Dzięki za pomoc !

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2024 20:32:15 przez lukjan
2
[#18] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #17

A Teenagent?
[#19] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@kempy, post #18

A Teenagent?

Albo "Zdrajca".

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2024 22:37:54 przez MDW
1
[#20] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #17

Albo... "Zdzisław, obrońca galaktyki". szeroki uśmiech
1
[#21] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@lukjan, post #17

Dobrze, że zadziałało. Jeśli chodzi o prędkość - jest to gra w rozdzielczości 640x480 i 16-bitowych kolorach. I to, że nie poleciłem tego „oficjalnie” dla 060, miało powód, po prostu mówiąc „spróbuj, jeśli chcesz na 060, ale oficjalne minimalne specyfikacje to Vampire V4 lub PiStorm”. Jeśli chodzi o polski dubbing, wersję na PC opracowała polska firma (Metropolis), podejrzewam, że język polski był prawdopodobnie językiem oryginalnym (chociaż wydawca prawdopodobnie powiedział im, że muszą mówić po angielsku ^^). W porównaniu np. do polskiego dubbingu, niemiecki dubbing nie jest tak dobry (sam grałem w tę grę po angielsku). Przy okazji, kiedy odpowiadam na tym forum po polsku, moje odpowiedzi pochodzą prosto z tłumaczenia AI, sam nie mówię po polsku (umiem trochę mówić po czesku - nauczyłem się podczas tworzenia drzewa genealogicznego - ale nie po polsku). Ale tymczasem uważam, że tłumacze AI są świetni! Mam nadzieję, że to, co wyjdzie tłumacz, jest w połowie zrozumiałe!
2
[#22] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #21

umiem trochę mówić po czesku - nauczyłem się podczas tworzenia drzewa genealogicznego

Ooo, to juz z górki. Najoier musisz się nauczyć przeklinać, bluzgów mamy chyba najwięcej na świecie.🤣🤣
2
[#23] Re: Gorky17 pod Warp 1260 - nie uruchamia się

@MagicSN, post #21

Jest ok w zasadzie. Oprocz ostatniego zdania:

"Mam nadzieję, że to, co wyjdzie tłumacz, jest w połowie zrozumiałe!"
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem