[#1] gog dreamlist
głosujcie na Turricany. siedzi, pije i chrupki
https://www.gog.com/dreamlist/?title=Turrican

(Na inne też możecie - byle nie na Superfroga).
2
[#2] Re: gog dreamlist

@snajper, post #1

Chciałem, ale trzeba tam mieć konto. Niemniej powodzenia.
[#3] Re: gog dreamlist

@snajper, post #1

Jeśli o to chodzi - to tylko Elite 2 - Frontier.OK
No i UFO Enemy Unknown, ale nawet w nie tyle nie grałem.
Po prostu ukończyłem.
Do Frontiera wracam do dziś. super OK!

Swoją ścieżką, czym się różni Turrican od Super Froga? Zręcznościowa skakanko-strzelanka.
Tym, że ma kilka części?
[#4] Re: gog dreamlist

@Gandalf, post #3

Jeśli o to chodzi - to tylko Elite 2 - Frontier.

Dziwne że na gog.com nie było nigdy klasycznych gier z serii Elite. FE2 było kiedyś oferowane przez właścicieli jako shareware, w praktyce udostępnione za darmo, to była po prostu scrackowana wersja warezowa. Mimo że mam pudełkowe wydania PC gier FE2 i FFE to chętnie bym na gogu kupił, gdyby były w zestawie porządne skany mapy, opowiadań i instrukcji.

Może CD Projektowi nigdy wcześniej nie przyszło do głów zainteresować się tymi tytułami? W Polsce ich dystrybutorem był Licomp, który w pewnym momencie rozpłynął się w niebycie.
[#5] Re: gog dreamlist

@Gandalf, post #3

o właśnie. Dodatkowy plus takiej dreamlisty - w końcu mamy obiektywny, realny ranking amigowych gier i widać jak na dłoni, że Turrican II > Turrican > Turrican 3 oraz że Superfrog tym dwóm pierwszym nie dorównuje nawet w połowie, ledwo ledwo przeganiając Mega Turricana (nie wiedzieć zresztą czemu, bo w końcu Turrican 3 to audiowizualnie jest w znacznej mierze cienizna w porównaniu z MT).

za to co mnie zdumiewa - taki Elite II: Frontier ma 2 tys. pkt. Jakim sposobem? nawet uwzględniwszy, że został dodany do listy wcześniej niż te z plakietką NEW.
[#6] Re: gog dreamlist

@snajper, post #5

Cóż, SF wyszedł na Ami i PC, gdzie chyba świata nie zawojował. Frontier jako kontynuacja Elite (ta wyszła na sporo platform) dodatkowo także na Atari.
Co by nie mówić, to rynek Amiga + Atari + PC jest/był sporo większy, a ilość graczy w Elite zainteresowanych kontynuacją przygód w kosmosie z lepszym sprzętem, na większym dostępnym obszarze proporcjonalnie na plus dla tytułu.

Oprócz tego jest to gra dużo bardziej wciągająca, nie wymagająca refleksu nastolatka i koordynacji na poziomie hard.
Wszechświat można oblatywać latami, więc jej żywotność jest nieporównanie większa.
To tylko moje przypuszczenia. Nie musisz się nimi sugerować.
[#7] Re: gog dreamlist

@Gandalf, post #6

Moim zdaniem większość użytkowników PC w ogóle nie wiedziała o istnieniu pierwszej części. Ja namiętnie grałem w Frontier Elite 2. O pierwszej części dowiedziałem się pół roku temu.

p.s. Najbardziej mnie rozwaliło jak mi się transport niewolników zamienił w transport nawozu jak się zepsuły kapsuły podtrzymywania życia czy coś takiego :D.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem