[#1] Doom4Vanilla
Cześć. Chciałem zapytać czy ktoś próbował z powodzeniem uruchomić tego moda na Amidze? Ja próbowałem pod AmigaOS 3.9 z użyciem portów Chocolate-Doom, ZDoom i PrBoom. Jedynie z tym ostatnim zadziałało prawie wszystko oprócz muzyki w tle. Generalnie bardzo fajnie to wszystko wygląda choćby ze względu na wzorowanie się Doom-em z 2016.
3
[#2] Re: Doom4Vanilla

@Ponki1986, post #1

Sprawdziłem jeszcze port BOOM i również działa, ale bez muzyki. Nawet Chocolate-Doom udało mi się jakoś uruchomić również bez muzyki, ale chyba wcześnie Doom2.wad zaktualizowałem do wersji 1.9.

Natomiast pod MorphOSem tylko Crispy-Doom wykazał się swoimi możliwościami i wszystko działa wyśmienicie. Jedyny warunek, że argumenty trzeba podać w Shell z linii komend bo nie są brane pod uwagę tooltype z ikonki.
[#3] Re: Doom4Vanilla

@Ponki1986, post #2

Jakie dokładnie argumenty podajesz dla CrispyDoom?
[#4] Re: Doom4Vanilla

@recedent, post #3

-iwad doom2.wad -file d4v.wad kssht.wad -deh d4v.deh

lub

-iwad doom2.wad -file d4v.wad scythe.wad -deh d4v.deh

lub

-iwad doom2.wad -file d4v.wad baculus.wad -deh d4v.deh

zależnie jaką lokacje chcemy uruchomić: Scythe, Baculus lub Kssht. Oczywiście trzeba skopiować odpowiednie pliki WAD.

PS. Nie wiem jak to do końca uczyniłem, ale skasowałem wcześniej utworzone pliki doom_midi.tmp oraz doom_mus.tmp w katalogu PrBoom i wszystko ruszyło cacy razem z muzyką w tle. Mowa tutaj o OS3.9.
[#5] Re: Doom4Vanilla

@Ponki1986, post #4

OK. Tego próbowałem, ale mniej więcej w 1/3 inicjalizowania Doom refresh daemona zaczyna sypać błędami a potem się zatrzymuje.

W takim razie pewnie mój doom2.wad jest nieprawidłowy. Spróbuję to ugryźć od tej strony.
[#6] Re: Doom4Vanilla

@Ponki1986, post #1

Odpalałem jakieś wczesne wersję stylizowane na Doom'a z 2016 i działały ładnie z PrBoom pod PPC OK
Były wszystkie nowe bronie i przeciwnicy z 2016, była muzyka ale tylko jedna nowa plansza ok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem