[#31] Re: Gra Blood typu 3D na A1200 - czy uruchomi się na 030/50 z 32 MB RAM?

@krzysiekp41, post #30

Z tego co czytałem w dokumentacji to są specjalne podziękowania dla kodera od optymalizacji na MC68030+. Dlatego postanowiłem zbadać temat. Była nadzieja na pierwszą grę, która wykorzystała by 32 MB pamięci fast z 030 i szło by grać. W Quake nie szło, ale gra się uruchomiła przynajmniej.
[#32] Re: Gra Blood typu 3D na A1200 - czy uruchomi się na 030/50 z 32 MB RAM?

@koczis, post #31

Byc moze masz za malo wolnej pamieci, mozesz sprawdzic pod emulatorem dla 64 MB fastu i 68030.
Ewentualnie skompilowac te zrodla:

link

#!/bin/sh
make CC="m68k-amigaos-gcc -noixemul -m68040 -m68881 -fbbb=- -fno-peephole2 -ffast-math" CXX="m68k-amigaos-g++ -noixemul -m68040 -m68881 -fbbb=- -fno-peephole2 -ffast-math" AS="vasm -Fhunk -quiet -phxass -m68040" AR=m68k-amigaos-ar RANLIB=m68k-amigaos-ranlib PLATFORM=AMIGA AMISUFFIX=".040" $*

Zamieniajac 040 na 030, choc wedlug mnie to jest raczej kwestia za malej ilosci wolnej pamieci niz sprawdzanie CPU.
[#33] Re: Gra Blood typu 3D na A1200 - czy uruchomi się na 030/50 z 32 MB RAM?

@krzysiekp41, post #17

Ten procesor z natury się grzeje, to jego cecha. Standardowo ELBOX montował boczny wentylator.

Mam tą kartę i przy słabym chłodzeniu dzieją się cuda.

Dodatkowo układy mach muszą mieć dobry kontakt.

Tak to niezła karta, aczkolwiek zdarzają się problemy z WhdLoad, dopisywanie cudów w ToolType nie wiele daje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem