[#1] Dawne gry w zestawach
Witam serdecznie. Uznałem, że oprócz pojedynczych gier "nowych" na różne platformy, będę zbierał też "stare" gry w zestawach. Czy ktoś może wie, czy są wydawane stare gry na Amigę, najlepiej w zestawach? Coś jak 10-in-1, tylko nowe wydania i oczywiście legalne.

Mam już dla Atari, zarówno Atari 2600 (kilka pozycji) jak i XL/XE (kilka polskich, dzięki Retronics). No i szukam teraz na inne platformy. Będę wdzięczny za podpowiedzi, choć z własnego doświadczenia, nie rejestruję.
[#2] Re: Dawne gry w zestawach

@_DiskDoctor_, post #1

Jasne że są na cd jak i na dyskietki
[#3] Re: Dawne gry w zestawach

@_DiskDoctor_, post #1

TSS mix dostepne w ofercie elboxu. Zestaw gier i programów wydanych przez twin spark soft
link
1
[#4] Re: Dawne gry w zestawach

@marggines, post #3

mam to i wiele innych

1
[#5] Re: Dawne gry w zestawach

@Dorian3d, post #4

1
[#6] Re: Dawne gry w zestawach

@Dorian3d, post #5

mam tych składanek naprawde sporo

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2025 12:03:49 przez Dorian3d
2
[#7] Re: Dawne gry w zestawach

@Dorian3d, post #6

2
[#8] Re: Dawne gry w zestawach

@Dorian3d, post #6

Dziękuję za odpowiedzi. Doprecyzuję jeszcze, że chodziło mi zasadniczo o:

- składanki (>>1)
- gry
- legalne
- do nabycia obecnie (nośniki produkowane obecnie), stan jako nowy
- gry z tamtych czasów bardziej, niż nowe
[#9] Re: Dawne gry w zestawach

@_DiskDoctor_, post #8

ja mam wszystkie oryginalne nie zbieram smieci !

link
link

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2025 12:14:44 przez Dorian3d
1
[#10] Re: Dawne gry w zestawach

@Dorian3d, post #9

Ja też chcę oryginalne tylko nie chcę zapychać kieszeni handlarzom. Mam też parę innych powodów.

Znalazłem sklep m.in. z CD32. Ciekawe czy te licencje są legalne. Wygląda to tak średnio. Będę szukał dalej.
[#11] Re: Dawne gry w zestawach

@_DiskDoctor_, post #10

To śmieci

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2025 12:34:14 przez Dorian3d
[#12] Re: Dawne gry w zestawach

@Dorian3d, post #11

No tak.

Znalazłem coś w sklepie ale nie wiadomo czy dostępne - czekam na odp.

link

Dalej szukam. Z Amigą będzie o wiele trudniej niż Atari, bo Atari zasadniczo, skupuje dawne licencje (link), produkuje cartridge'e i sprzedaje.

Może nowa firma Commodore zajmie się tematem? Z tego są jakieś pieniądze, inaczej Atari by raczej nie sprzedawało starych gier. Chociaż z drugiej strony, Atari sprzedaje carty bo chce sprzedawać też Atari 2600+ swoje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem