[#1] Captain Blood - kto ukończył? :)
Chyba jedna z bardziej enigmatycznych gier,
Ale technicznie nieźle wykonana:
Efekty wizualne, generowane textury planet,
Latanie po powierzchni i możliwość renderowania powierzchni, różne obce istoty.

Nikt nie wiedział jak w to grać :)

Tutaj gość przechodzi grę:

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2025 22:52:44 przez mateusz_s
1
[#2] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@mateusz_s, post #1

Grałem, ale w "Commander Blood' na PC. Opis był w jednym z SS, ale nie pamiętam którym ;)

Nie wiem, to sequel jakiś?
[#3] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@mateusz_s, post #1

A jaki tam jest właściwie cel tej gry?

Bo można sobie gdzieś polecieć i spotkać różniaste alieny i z nimi pogadać. Bo kiedyś próbowałem w to grać ale nie dość długo by udało mi sie coś pohandlować albo jakiś sojusz zawrzeć.
[#4] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@mateusz_s, post #1

Rzeczywiście, przynajmniej z technicznego punktu widzenia bardzo ciekawa gra ok, racja
I są cycki
3
[wyróżniony] [#5] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@ZorrO, post #3

Bohaterem Captain Blood jest żyjący w biedzie programista Bob Morlock (posiadający pseudonim Blood), który stwarza własną grę komputerową umiejscowioną w realiach kosmicznych. Zostaje jednak wchłonięty do świata gry i sklonowany 30 razy. Żeby wrócić do świata rzeczywistego, musi on zniszczyć wszystkie klony samego siebie. Pokonawszy 25 alter ego, Blood ma za zadanie wytropić pięć pozostałych klonów. Dla urzeczywistnienia swojego celu Morlock–Blood musi dokonać eksploracji kosmosu i zasięgać informacji u mówiących obcym językiem ras kosmicznych.
5
[#6] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@Drakon, post #5

O w mordę tego się nie spodziewałem xD
Scenariusze na lsd są najlepsze
1
[#7] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@mateusz_s, post #6

Może warto w nią zagrać.
[#8] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@Drakon, post #5

To jest francuska gra, a te miały (przynajmniej w latach osiemdziesiątych) opinię gier dziwnych. Był nawet artykuł w jakimś magazynie amigowym pod tytułem "Why are French games so weird?".

"Bajtek" zamieścił recenzję "Captain Blood" i podpowiedzi jak grać (skopiowane z "Crasha").
1
[#9] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@Drakon, post #5

tylko że jak zerknąłem teraz na zakończenie tej gry, to na KOK-picie pojawiła się goła laska
to chyba nagroda, nie wiem czy mu sie udało wrócić w takim razie

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 19:19:25 przez mateusz_s
1
[#10] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@mateusz_s, post #9

to chyba nagroda, nie wiem czy mu sie udało wrócić w takim razie

[#11] Re: Captain Blood - kto ukończył? :)

@mateusz_s, post #9

Cycki to masz w Keef The Thief chyba jedynej grze Naughty Dog na Amige.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem