[#1] Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)
Ktoś się spotkał z takim błędem? Da się go naprawić?
[#2] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@Rafał A-3000, post #1

wczoraj grałem w colonization i jest to druga najbardziej ogrywana przeze mnie gra i nawet sobie pomyślałem, że w życiu nigdy mi się nie wysypała

jaki błąd bo chyba czegoś w wiadomości brakuje?
[#3] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@juen, post #2

Też najbardziej ją ogrywam. Oprócz tego jeszcze Cywilizację. Moje The Best!
Grałem, grałem i potem zaczęły te błędy wyskakiwać w niektórych miejscach mapy gdy się w nie wejdzie lub wpłynie. Tu nawet Save nie ruszany. W Cywilizacji grzebię czasem. Głównie kasę dopisuję.

Edit:
Błąd jak w tytule: Błąd flagi, potem dodaje współrzędne lub np błąd osady.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2026 09:19:07 przez Rafał A-3000
[#4] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@Rafał A-3000, post #3

Jeżeli grzebiesz, to chyba nie powinno zaskakiwać że czasami coś Ci się wykłada. szeroki uśmiech
1
[#5] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@mailman, post #4

Kolonizacji nie ruszam. W Cywilizacji grzebię i śmiga.
[#6] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@Rafał A-3000, post #1

Byc moze pamiec RAM w Amidze ci pada.
Albo masz jakiegos wirusa.
Albo jakis program/biblioteka ma blad i zasmieca pamiec gry.

Mozesz bez s-s sprobowac odpalic Colonization i zobaczyc czy wtedy tez masz blad flagi, ale stary save juz moze byc uszkodzony, wiec trzeba od poczatku zagrac.
[#7] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@Don_Adan, post #6

Nic z tych rzeczy.

Swoją drogą to według autorów Holandia była chyba na morzu bardzo słaba. Trzeba wgrywać po kilkadziesiąt razy by zatopić jakiś obcy statek. Francji i Anglii zdarza się to znacznie częściejj. To chyba nie tylko szczęście.
[#8] Re: Colonization i błąd flagi jedn. (36.33) (Ang)

@Rafał A-3000, post #7

Ja zawsze gram Niderlandami, ceny są bardziej stabilne i nie spadają tak szybko, na starcie jest lepszy okręt z 4 miejscami na towar. Start ta nacja jest łatwiejszy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem