[#1] Gry w roku 2025
Przeniesione z innego wątku
1
[#2] Re: Zapowiedzi nowych gier
Ok, kolejny rok za nami. Z tego co widzę dyskusje o nowych grach z 2025 roku zaczęły się na 205 podstronie tego wątku, teraz jesteśmy na podstronie 217, więc jak się wydaje z każdym rokiem gierek przybywa więcej. Oczywiście domyślam się jaka jest jakość większości z nich i nie mam zamiaru osobiście tego sprawdzać? Zapytam więc w co z nowości na Amigę klasyczną grało się Wam najlepiej, na co zwrócić uwagę i ewentualnie przetestować. Zapewne w poniedziałek, w ramach działalności kanału Amiga Bez Ściemy, będziemy nagrywać kolejne podsumowanie amigowych wydarzeń poprzedniego roku, więc byłbym wdzięczny za naprowadzenie na cenne tropy.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2026 17:38:09 przez MUFA-amigaone-pl
[#3] Re: Zapowiedzi nowych gier

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Pomyliłeś wątki (komentowałeś w zapowiedziach, a nie w wydanych) i nie chciałem, aby go mieszać z innym tematem, więc przeniosłem do nowego.

Sądzę, że te, które trafiły na główną stronę w Aktualności albo nawet doczekały się jakiejś recenzji, są warte uwagi. Reszta to mniejsze lub większe crapy.

Moje bardzo subiektywne typy, które wypada docenić to: Aminer, BLOK, Bunnito's Feast, Fast Food 2, Gemdalus, Master of Mindfields (co prawda wydana w 2024, ale pudełkowa wersja w 2025), OutRun Amiga Edition, The Settlers 2, Yeet.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2026 19:43:13 przez mailman
3
[#4] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #3

A dema się liczą?

Dla mnie Tomb Raider to jest coś.
[#5] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #3

Sołtysa bym dodał, ale to już kwestia gustu w takich grach.
1
[#6] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #3

Moje bardzo subiektywne typy, które wypada docenić to: Aminer, BLOK, Bunnito's Feast, Fast Food 2, Gemdalus, Master of Mindfields (co prawda wydana w 2024, ale pudełkowa wersja w 2025), OutRun Amiga Edition, The Settlers 2, Yeet.

Dzięki, przyjrzę się tym tytułom.
[#7] Re: Zapowiedzi nowych gier

@_DiskDoctor_, post #4

Dla mnie Tomb Raider to jest coś.

No tak, Tomb Raider wyszedł też na AOS 4, a ten temat mam dobrze obadany, więc Open Lara będzie omawiana.
1
[#8] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #5

Sołtysa bym dodał, ale to już kwestia gustu w takich grach.

Jako wydarzenie tak, trzeba będzie omówić, a że kwestia gustu to racja, dla mnie to po prostu kolejna mierna gierka z Avalonu, tyle że w epoce wydana akurat na PC, a nie na Ami, no ale z komentarzy które czytałem, są też fani tego tytułu, więc kilka zdań na pewno o Sołtysie powiemy.
[#9] Re: Zapowiedzi nowych gier

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Pjusk, Yeet, Blok, A100. Bardzo grywalne gry logiczne.
[#10] Re: Zapowiedzi nowych gier

@_DiskDoctor_, post #4

A dema się liczą?

bo jeśli się liczą, to pojawiło się też demo Robot Jet Action 2 na Amigę OCS/ECS
https://carrion64.itch.io/robotjetaction2
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem