[#1] Gry w roku 2025
Przeniesione z innego wątku
1
[#2] Re: Zapowiedzi nowych gier
Ok, kolejny rok za nami. Z tego co widzę dyskusje o nowych grach z 2025 roku zaczęły się na 205 podstronie tego wątku, teraz jesteśmy na podstronie 217, więc jak się wydaje z każdym rokiem gierek przybywa więcej. Oczywiście domyślam się jaka jest jakość większości z nich i nie mam zamiaru osobiście tego sprawdzać? Zapytam więc w co z nowości na Amigę klasyczną grało się Wam najlepiej, na co zwrócić uwagę i ewentualnie przetestować. Zapewne w poniedziałek, w ramach działalności kanału Amiga Bez Ściemy, będziemy nagrywać kolejne podsumowanie amigowych wydarzeń poprzedniego roku, więc byłbym wdzięczny za naprowadzenie na cenne tropy.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2026 17:38:09 przez MUFA-amigaone-pl
[#3] Re: Zapowiedzi nowych gier

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Pomyliłeś wątki (komentowałeś w zapowiedziach, a nie w wydanych) i nie chciałem, aby go mieszać z innym tematem, więc przeniosłem do nowego.

Sądzę, że te, które trafiły na główną stronę w Aktualności albo nawet doczekały się jakiejś recenzji, są warte uwagi. Reszta to mniejsze lub większe crapy.

Moje bardzo subiektywne typy, które wypada docenić to: Aminer, BLOK, Bunnito's Feast, Fast Food 2, Gemdalus, Master of Mindfields (co prawda wydana w 2024, ale pudełkowa wersja w 2025), OutRun Amiga Edition, The Settlers 2, Yeet.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2026 19:43:13 przez mailman
2
[#4] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #3

A dema się liczą?

Dla mnie Tomb Raider to jest coś.
[#5] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #3

Sołtysa bym dodał, ale to już kwestia gustu w takich grach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem