[#1] Coala - czy gra zapisuje postępy gracza?
W instrukcji do gry Coala napisano, że w grze nie ma misji z konkretnymi celami do wykonania. Wybiera się tylko scenariusz, dołączą do jednej z walczących stron i pomaga eliminować przeciwników. Nie jest to więc symulator tylko strzelanina z grafiką wektorową. Czy w tej grze istnieje jednak jakiś zapis postępów gracza? Chodzi mi o to, czy gra zapisuje na dysku informację, że jakiś scenariusz został już zaliczony. W instrukcji nie znalazłem nic na ten temat.
[#2] Re: Coala - czy gra zapisuje postępy gracza?

@PopoCop, post #1

Po szybkim przeglądnięciu tych recenzji potwierdza się Twoje przypuszczenie. Nie ma tu żadnego trybu kariery czy kampanii.

https://www.amigareviews.leveluphost.com/coala.htm
[#3] Re: Coala - czy gra zapisuje postępy gracza?

@kempy, post #2

Autor filmiku na YT, który dotyczy tej gry napisał mi, że gra nagrywa tylko high score. Czyli mogę sobie ten tytuł darować.
[#4] Re: Coala - czy gra zapisuje postępy gracza?

@PopoCop, post #3

Możesz zagrać na A500 mini, tam chyba są save'y w czasie rzeczywistym. Ewentualnie przez Winuae, tam też możesz zapisywać na bieżąco i w ags tak samo.
Eh, nie doczytałem, no kariery nie zapisuje.

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2026 19:09:00 przez AD99
[#5] Re: Coala - czy gra zapisuje postępy gracza?

@PopoCop, post #3

Czyli mogę sobie ten tytuł darować.

A mnie to właśnie zachęca. Pewnie dlatego, że gracz ze mnie mizerny i nie lubię wyzwań w grach. szeroki uśmiech A tak niezobowiązująco polatać sobie mogę. Pamiętam moment w którym Coala się pojawiła, ale jakoś nigdy bardziej się nią nie pobawiłem. Pamiętam, że na 030/50 działała już bardzo płynnie. No i ja mam takiego dziwnego świta na punkcie wektorówki. I to właśnie płaskie wektory, bez tekstur bardzo mi się podobają. Nawet dzisiejsze gry w takiej stylizacji mi się podobają.
Dopisuję grę „Coala” do listy zajęć na emeryturze.
[#6] Re: Coala - czy gra zapisuje postępy gracza?

@MDW, post #5

Ja też lubię ten tytuł.
Jak się pojawił na "rynku" bardzo mi imponowało swobodne obracanie "głową pilota"/możliwość rozglądania się po kokpicie, taką funkcję ma też świetny TFX ok, racja
Zgadza się, że gra nie ma zaplanowanych misji. Są do wyboru scenariusze/ teren działania a my wpadamy w sam środek "wojny" w której wcale nie jesteśmy głównym bohaterem.
Pomimo braku sztywnych misji i rozgrywki w "otwartym świecie", od strony technicznej zawsze traktowałem tą grę jako symulator śmigłowca bojowego ok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem