[#1] Szybkość w N&S
Witam. Od jakiegoś czasu ogrywam N&S wraz z córką i mam pytanie techniczne. Chodzi o szybkość działania gry w sekcji zdobywania fortu. Gramy na WHDload - jest to chyba za szybkie - ogranie tej sekcji sprawia problemy.
Pamiętam z lat 90 gdy miałem A600 był ten sam problem, rozwiązaniem był emulator A500 - czyli zejście do niższego kickstartu, wtedy dało się grać.

Pytanie moje jest takie jak obecnie - mając system na karcie i grając z whdload, trwale obniżyć szybkość działania gry w momencie zdobywania fortu. Pozdrawiam.
[wyróżniony] [#2] Re: Szybkość w N&S

@Bociek78, post #1

Tutaj maly tutorial

https://guide.abime.net/wb3.1/miscwhd.htm

uae-configuration cpu_speed real cpu_throttle -400.00 cachesize 0 cycle_exact true
uae-configuration cpu_speed max cpu_throttle 0.00 cachesize 16384 cycle_exact false

Tak ja mam zmodyfikowan "Tooltypes" ale na Twojej konfiguracji mozliwe trza poprawic.

Pozdro szeroki uśmiech
1
[#3] Re: Szybkość w N&S

@Elvis, post #2

Jak wywnioskowałeś z postu#1 że Bociek78 gra na emulatorze?
Nic tego nie sugeruje.
2
[#4] Re: Szybkość w N&S

@Norbert, post #3

Faktycznie. Chyba za wczesnie dla mnie. Sorki za zamieszanie.
[#5] Re: Szybkość w N&S

@Bociek78, post #1

No u mnie też tak to szybko działało, w dodatku potrafi się zblokować kierunek i postać biegnie jak głupia do przodu aż trafi na przeszkodę, dopóki się nie naciśnie kierunku jeszcze raz. Teraz już nie pamiętam ale tak mi się chyba działo nawet na wersji z dyskietki i na A500 tylko nie wiem czy miałem tam kicka 1.3 czy nowszego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem