[#1] Jak działa SlamTilt
Polecam caly kanał

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2026 18:23:13 przez mateusz_s
6
[#2] Re: Jak działa SlamTilt

@mateusz_s, post #1

Dzięki, z chęcią obejrzę, moim zdaniem to najlepszy pinball na przyjaciółkę i jeden z najlepszych jakie powstały ever.
4
[#3] Re: Jak działa SlamTilt

@betonumysłowy, post #2

Gram do dzis z moimi synami i niestety dziaders juz przegrywa
3
[#4] Re: Jak działa SlamTilt

@HOŁDYS, post #3

Pewnie ze tak, gra się zupełnie nie postarzała. Też czasem pykam. Muzyka, grafa i kod wszystko tu jest na mega poziomie.. ciekawe czy ktoś jeszcze wypuszcza takie pinballe dzisiaj..
3
[#5] Re: Jak działa SlamTilt

@mateusz_s, post #4

Właśnie skończyłem chwilowe posiedzenie (dobra, wyszło tego ze 2h) i na Ace of Space bida jak sto pieronów. Ledwo do 300 kk dociągnięte ..... echh. Nie ten refleks (opóźniaczy wysokoprocentowych we krwi nie wykryto )
1
[#6] Re: Jak działa SlamTilt

@HOŁDYS, post #3

Moja baratnica jak była młodsza, to uwielbiała "te paletki". Wszystkie wersje. Pinballe u mnie musiały być.
[#7] Re: Jak działa SlamTilt

@lukjan, post #6

Nooo kurcze, Pinball-e wszelkiej maści musiały być podczas każdego rodzinnego spotkania kuzynostwa, Dreams, Fantasies, Illusons, Slam Tilt (co to było za objawienie) do tego Ski or Die, Shufflepuck Café (zwany przez nas po prostu Cafe), Lotus 2 (turpentine w sercu na zawsze), Worms, MK2, SwoS 95/96, MegaBlast (LK Avalon, ależ to miało klimat) i wiele innych tytułów...
1
[#8] Re: Jak działa SlamTilt

@betonumysłowy, post #7

A skąd. Przy kuzynostwie u mnie Mortal Kombat 2 i tyle. A nie jakie tam flippery itp.
2
[#9] Re: Jak działa SlamTilt

@aMifan, post #8

Na dwóch graczy, to najlepiej wspominam Dyna Blaster i North & South. Przy większej grupie przyjaciół to Worms DC i Artillerus 2 szeroki uśmiech

----edit

Przy kuzynostwie u mnie Mortal Kombat 2 i tyle.

O to to, MK1, MK2 i SF2. Wiadomo że największe emocje przy MK podczas próby zrobienia fatality szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2026 23:40:30 przez karolb
[#10] Re: Jak działa SlamTilt

@betonumysłowy, post #7

U mnie spotykaliśmy się zawsze we czterech na kilka partyjek Pinballa przed wyjściem na 18-tki. Po powrocie nie miałoby to sensu 😜.
Było to w ubiegłym wieku …
2
[#11] Re: Jak działa SlamTilt

@Amra, post #10

U mnie jak koledzy, w tym pececiarz przychodzili, to około 17 lat już "z załącznikami". Grzecznie rodzicom mówili "Dzień Dobry", a na odchodne lekki bełkot "Dooobranoc, dooobranoc" :)

Kolega palił. Mówię na łaź na korytarz (wieżowiec), bo wtopę zaliczymy. A pal w moim oknie jest zgoda... pety wali z II piętra na trawnik poniżej.

Rozgrywki na Amidze MK2 czy Skidmarks były takie, że po piwkach cały tapczan skręcał wraz z grającym. I Giana Sisters, wiecznie kłótnie czyja kolej aby grać.

Raz była zima, już większość z nas paliła. Śnieg, to petów nie było widać. A tu odwilż.... na trawniku pod oknem "dywan z petów", niemal same nasze :)

I wieczny kultowy toast "Zdrowie gospodarza!"

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2026 11:28:03 przez aMifan
1
[#12] Re: Jak działa SlamTilt

@mateusz_s, post #1

Ale tu chodzi jak działa, a nie fascynacja, gdzie i z kim w to grał.....
2
[#13] Re: Jak działa SlamTilt

@Shredder, post #12

Zatem może porada jak nie-ztiltować przy próbie ratowania ball’a?
1
[#14] Re: Jak działa SlamTilt

@Amra, post #13

"jak działa" w sensie jak Amiga generuje obraz, a nie jak działa rozgrywka
[#15] Re: Jak działa SlamTilt

@aMifan, post #11

Najlepsze w tych wszystkich pinballach jest to ze nie trzeba wrzucac monet szeroki uśmiech
3
[#16] Re: Jak działa SlamTilt

@karolb, post #14

Odebrałem to po swojemu
Czy ktoś się zastanawia jak się robi piwo kiedy się je sączy, może są tacy „fizjolofowie” drunk?

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2026 19:24:17 przez Amra
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem