[#1] Microcosm
Zdobylem kilka orginalnych tytułow od kolesia ktory sprzedal dawno temu CD32 .. miedzy innymi microcosm !!! Wszystkie gry chodza a ta nie ..
uruchamiam i bez seqwencji i z WB pod emulatorem CD32.
Co jest grane mam FastATa i CDO idzie przez SCSI.device czy to cos ma do rzeczy,
Po uruchomieniu mam czarny ekran i tyle ..

Prosze o pomoc.

/HOŁDYS

[#2] Re: Microcosm

@HOŁDYS, post #1

Byc moze gra ta potrzebuje kosci AKIKO , ktora byla jedynie w CD32 .

[#3] Re: Microcosm

@Darek S., post #2

Zgadza sie. Microcosm wykorzystuje uklad Akiko w Amidze CD32. Choc nie masz cos sie martwic, pomijajac intro, to kiepska gra :)
[#4] Re: Microcosm

@HOŁDYS, post #1

na Amidze z ROM 3.0 i CD-Rom połączony przez PCIMCIe grałem bez problemu
[#5] Re: Microcosm

@Sebastian, post #4

u mnie duzo gier nie chodzi jak zrobilem 2 lata temu upgrade na PPC ..jak wylanaczam pamiec ..intro sie uruchamia potem sie cos wgrywa i czarny ekran :(
[#6] Re: Microcosm

@HOŁDYS, post #5

Dla mnie najwieksza strata to BurnOut , ktorego odkad przesiadlem sie na PPC nie udalo sie uruchomic - objawy podobne : pokazuje sie ekran z info ze gra sie uruchamia , a pozniej czarny ekran i tylko reset dziala .

[#7] Re: Microcosm

@reactor, post #3

Jak wlaczysz emulacje akiko, to wszystko zobaczysz i spokojnie zagrasz. Ja w to gralem na A4000 z 68040/25.
[#8] Re: Microcosm

@Krzysztof, post #7

hej jakiego emulatora uzywasz u mnie nie ma opcji emulacj akkiko !!!
jesli mozesz podesli to cudo na amiga1240@o2.pl
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem