[#1] Benefaktor
Czy ktos wie cos na temat czwartej dyskietki do tej gry.
Na dyskietce tej znajduja sie dodatkowe poziomy.
Na PPA sa tylko 3.
[#2] Re: Benefactor

@Robert, post #1

Z tego co wiem to nigdy nie powstał taki dysk. Można jednak stworzyć własne poziomy za pomocą edytora plansz.

[#3] Re: Benefactor

@grxmrx, post #2

Swietna gierka... =) tylko szkoda, ze nei zrobili data dysku.... =(
czekalem na niego, ale niestety sie nei doczekalem, ale w grze byl support... .do data dysku...
trudno.....

[#4] Re: Benefactor

@RipHead, post #3

Link do edytora podany we wcześniejszym poście już nie działa, a osoba, która stworzyła edytor i potrafiła zbudować data dysk nie odpowiada na maile. A szkoda.

Jako chyba jedyny testowałem ten edytor i zbudowałem kilka plansz. Niestety nie potrafię z tych plansz stworzyć data dysku. W edytorze brakuje w dodatku możliwości tworzenia tras ludzików. Autor dodawał to ręcznie, nie wiem jak.

Jeżeli posiada ktoś namiary na Roberta Szackiego lub on sam to czyta bardzo proszę o kontakt mailowy. Możemy w Benefactora tchnąć jeszcze trochę życia!
[#5] Re: Benefactor

@mailman, post #4

czy może mi ktoś powiedzieć czy można grać w benefaktora na PC, pytam dlatego że kiedyś grałem w niego na Amidze ale już jej nie mam
[#6] Re: Benefactor

@balloon, post #5

Można pod emulatorem. NTG.
[#7] Re: Benefaktor

@Robert, post #1

podobno na tych trzech dyskietkach jest jeszcze edytor do robienia własnych plansz!!! lecz ładuje się on po przejściu całej gry (info nie jest potwierdźone)

[#8] Re: Benefaktor

@Pixel, post #7

podobno na tych trzech dyskietkach jest jeszcze edytor do robienia własnych plansz!!! lecz ładuje się on po przejściu całej gry

Nieprawda. Oficjalny edytor nigdy nie powstał. Istnieje wyłącznie ten wspomniany w poprzednich postach.
[#9] Re: Benefactor

@RipHead, post #3

A gral ktos w wersje na CD32? Osobiscie nie gralem, ale mialem plytke z gra i zgralem sobie muzyke z audio - swietna jakosc, wszystkie melodie zremixowane, dodano wiele nowych instrumentow i sama jakosc jest naprawde HQ :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem