[#1] Quake World z obsluga GL ? dla amigi?
Czeôę,

Szukam clienta Quake World dla Amigi PPC ale z obsîugâ GL (wspomaganie 3D). To co mam to okropna bieda. Postawilem serwer quake world na serwerze dostepowym (linux) i chcialbym pograc na Ami z qmplami (PC). Client ktory mam z obsîógâ GL to wersja FORGE i niestety nie mogë poîâczyę sië ze stworzonym serwerem Quake World.

Moűe ma ktoô dostëp do softu na którym moűna postawię serwer Quake Forge na Linuxie?
[#2] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@Dariusz Krzempek, post #1

Jezeli bedziesz gral i bedzie wolne miejsce to daj znac (andrzejdrozd@interia.pl) chetnie sie przylacze. Co do portu to sie nie orientuje (jeszcze nie mam BVision (!)). Uzywam portu na WOS z dobrym GUI.
[#3] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@Andrzej Drozd, post #2

To chyba mamy ten sam port. Wlasnie mam bez wspomagania GL tylko WOS i 320x240 8bit w takiej rodzielczosci piksel jest ogormny i niezbyt dobrze mi sie gra. Przywyklem do 640x480 i wyzej ;)
Jeszcze testuje serwer bo sa male problemy u kumpla. Byc moze ma znaczenie jaki masz plik Pak0.pak bo mielismy rozne i sie sypalo kidy ja dolaczylem do gry qmpel wlatywal na GURU... zobaczymy jak bedzie ten sam pak0.pak - oby wszystko zagralo. Jak bedziedzialac dobrze to dam info i zrobie skrpt ktory bedzie co godzinke na mojej stronie podawal aktualne IP serwera. Niestety mam usluge ze zmiennym IP wiec jakos to musze rozwiazac dla chetnych graczy...
Kiedy serwer Q1 bedzie gotowy zabiore sie za Q2 :)
[#4] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@Dariusz Krzempek, post #3

U mnie pak0 ma 20 042 728, gre kupilem na allegro (a raczej wylicytowalem). Czy port ktorego uzywasz odtwarza audiotracki? U mnie odtwarza tylko oryginalny 68k.
[#5] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@Andrzej Drozd, post #4

ja nie mam trackow bo mam tylko pliki ;)
ale znalazlem wreszcie port z obsluga GL'a!!! jest zarabisty i dziala z serwerem Q. World!! ktory postawilem. Testy jeszcze dzis :)
Powinno sie udac, jak zagra to beda wspaniale rozgrywki.
[#6] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@Dzriusz Krzempek, post #5

Jezeli znalazloby sie wiecej osob to polecam nakladke mega team fortress, zarabista gra, jak mialem staly dostep w akademiku spedzilem na tym wiele godzin... , oczywiscie grajac z ami :) O wiele ciekawsze uzbrojenie, super dzwieki i niesamowita grywalnosc. Jakby co to mam wszystkie potrzebne pliki do postawienia serwerka.
[#7] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@dus, post #6

To poprosze ta nakladke!!! bo serwer dziala i jest wszystko ok! :)
[#8] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@dus, post #6

To jeszcze ja byl prosil :)

BTW: Czym rozni sie Mega TF od zwyklego TeamFortress 2.9?
[#9] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@DarQo, post #8

ja mam jeden problem:
nie wiem jak mam grac przez neta bo juz probowalem roznymi klientami ale mi albo nie dziala albo sie wiesza
quake chodzi mi normalnie (...ehm...:P ) ale nie ten klient
probowalem nawet w quaku wybrac multiplayer/TCP/IP no i wpisywalem nazwe serwera i tez sie nie chcial polaczyc
mam 040/40 32MB i AGA
HELP ME!!
[#10] Re: Quake World z obsluga GL ? dla amigi?

@dusiu, post #9

Witam, aktualnie uzywam qwclwos (port quake world) ktory mi sie okropnie wiesza (to tak poza tematem), ale calkiem niedawno odpalilem ten sam port w wersji 68k na identycznym konfigu jak przedstawiles. Nie bede dochodzil skad mam ta wersje qwcl68k, ale dziala u mnie na BlizzardziePPC i u znajomego na Apollo 040/40. Zapraszam na priv.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem