Wątek zamknięty
[#1] Super Frog
Czy ktoś może wie, gdzie można znzleść sprawny HDinstalator do gry "Super Frog". Na Aminecie znalaszłem 3 sztuki, ale każdy z nich ma jakiś feler i w efekcie nie mogą zainstalować gry.
Będę wdzięczny za informacje.
[#2] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

http://www.whdload.de/games/Superfrog.lha - gdy wpisałem w Google to jako pierwsze wyskoczyło.
[#3] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

Gra jest dostępna (wersja "jakby AGA" - CD32) na stronie JST. PPA/Teleport/GryHD/JST/kilka tytułów na HD/. Gra chodzi b. dobrze. Jeśli masz problemy z instalacją, tzn. że masz pirata (most probably). Z gier Team 17 udało mi się tylko All Terrain Racing zainstalować. Za dobre protectiony. ;)))
[#4] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

wy lepiej napiszcie jak przeskoczyć te dłuuugie kolce pod koniec bazy kosmicznej :)
[#5] Re: Super Frog

@KAM_, post #4

Przefrunąć na skrzydłach ;)
[#6] Re: Super Frog

@mailman, post #5

Ha! Czy ty myślisz, że tego nie próbowałem? Za krótko lecę. Mój kupel też nie mógł tego prezejść (kiedy miał A600 :).
[#7] Re: Super Frog

@KAM_, post #6

Trzeba trenować. Na początek proponuje na poziomie trudności Easy. ;)
[#8] Re: Super Frog

@mailman, post #7

dużo razy próbowałem! cierpliwości nie mam ;)!
[#9] Re: Super Frog

@KAM_, post #8

Z autofire probowales ?
[#10] Re: Super Frog

@Norbert, post #9

nie mam tej opcji w joyu... :)
[#11] Re: Super Frog

@Norbert, post #9

Autofire nic nie da, bo wówczas żabcia trzęsie się jak oszalała i krócej leci...
[#12] Re: Super Frog

@mailman, post #2

a czy ktos ma super froga na pc?
[#13] Re: Super Frog

@nata, post #12

A dlaczego odpowiedzi szukasz tutaj?
[#14] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

Jestem poprostu ciekawa czy wogole istnieje super frog na pc!
[#15] Re: Super Frog

@nata, post #14

Istnieje. Najlepiej zaspokajać swoją ciekawość używając w pierwszej kolejności Google.

[#16] Re: Super Frog

@nata, post #14

Istnieje.
Wystarczy zapuscic google.

[#17] Re: Super Frog

@nata, post #14

Jak koledzy napisali wystarczy pogooglać albo zerknąć na stronę autorów gry - http://www.team17.com
[#18] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

a dziala na systemie xp?
[#19] Re: Super Frog

@nata, post #18

rotfl!
[#20] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

to dziala czy nie? bo nie moge jej nigdzie znalezc zeby sciagnac i nie wiem czy warto jej szukac jak mi dzialac nie bedzie!
[#21] Re: Super Frog

@KAM_, post #19

Również się trochę uśmiałem :) To tak jak by połączyć dow**** o blondynkach z historiami na przykład tego typu :)

[#22] Re: Super Frog

@nata, post #20

To nie jest forum użytkowników "systemu xp". Zakładam, że nie znasz angielskiego (i/lub nie wiesz jak korzystać z google) więc w drodze wyjątku pomogę. Z tego co znalazlem po wpisaniu w google: superfrog xp
wynika, że na Windows XP lub 2000 nie zadziała SuperFrog w wersji na pc. Żeby pograć trzeba użyć emulatora Amigi by pograć w wersję na Amigę lub emulatora DOSBox, który być może umożliwi uruchomienie tej gry w wersji na pc (ale nie jestem tego na 100% pewien bo nie posiadam w chwili obecnej pc i SuperFroga na pc).

[#23] Re: Super Frog

@nata, post #18

Na tym forum za bardzo nikt Ci nie odpowie na pytanie: "Czy działa na xp" ;)
[#24] Re: Super Frog

@grxmrx, post #21

Najśmieszniejsze jest jednak to, że ludzie nawet czytać nie potrafią, a zabierają się za komputery i internet nie mając nawet pojęcia o tym, że trafili w złe miejsce... No, ale cóż...
[#25] Re: Super Frog

@grxmrx, post #21

Gosc wyraznie palil glupa , ktos tak zacofany jakiego on probowal udawac nie skojazylby tak szybko logowania z logami do gier .

[#26] Re: Super Frog

@KrisTr, post #1

dzieki za pomoc.pa moze sie przyda;)
[#27] Re: Super Frog

@nata, post #14

.... i miesci sie na jednej dyskietce.
Jest takze Lotus III.
[#28] Re: Super Frog

@mailman, post #23

W sumie ja bym mogl odpowiedziec bo czasami zmuszony jestem uzywac winxp, jednak w zadnym wypadku nie mam ochoty specjalnie szukac wersji dla pc tej gry (chyba ze ktos podesle lub da linka to sprawdze), poniewaz w wiekszosci przypadkow i tak uzywam winuae. Gre pewnie mozna znalezc wpisujac w google "stare gry" lub "abondaware". Jak juz jestem przy winuae to moze zahacze o pewien problem. Od jakiegos czasu w pececie mam zewnetrzny ip (i pomijajac juz fakt z w sieci wenetrznej predkosc ftp pomiedzy Ami a pecetem spadla z okolo 300 do 60 cps) i od tej pory nie dziala internet na winuae. Co moze sprawiac takie problemy nowa wersja winuae (akurat w tym samym czasie zrobilem updejt), czy jest to spowodowane ingerencja operatorow (co ciekawsze wewnetrzne ip tez nie dziala...
[#29] Re: Super Frog

@mailman, post #2

[Post usunięty przez moderatora]
[#30] Re: Super Frog

@El Amigois, post #3

nie wiem czy to możliwe, ale chciałbym że byście mi przesłali w jakiś sposób
grę "SUPER FROG" na peceta
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem