[#1] pasek na dole ekranu
Witam. Mam A1200. Z różnych stron pościągałem wiele tytułów gier, ale okazuje się, że wszystkie one odpalone na mojej Amisi mają czarny pasek na dole, tzn. ekran gry jest węższy od ekranu monitora... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, w czym problem? Czy tak jest z wszystkimi grami przerabianymi z ADF-ów, czy z moją Amigą jest coś nie tak? W każdym bądź razie jak odpalam gry nie ściągnięte z netu to jest wszystko oki... Bardzo proszę o poradę .
[#2] Re: pasek na dole ekranu

@Marioosh, post #1

A dzieje sie tak nawet jak uruchomisz ta sama gre, ktora dziala dobrze, ale sciagnieta z sieci (ADF)?
A moze te gry sa w NTSC ?
[#3] Re: pasek na dole ekranu

@Norbert, post #2

Wszystkie tytuły które mam z sieci są z paskiem... Jeśli to kwestia NTSC, to czy jest możliwość ściągnięcia skądś wersji PAL-owskich? Albo czy jest jakaś możliwość odpalenia wersji NTSC bez paska?
[#4] Re: pasek na dole ekranu

@Marioosh, post #3

Rozwiazanie tego problemu jest banalen ...resetujesz amige trzymasz 2 przyciski myszki i wybierasz tryb NTSC i uruchamiasz w tedy gre..gra przyjmie caly ekran NTSC 320x200 a nie 320x256 taj jak w PALU roznica pionowa tych 56 punktow to wlanies ten czarny pasek.

Czesc gier na amige byla wydawana w NTSC ze wzgledu na obszerniejeszy rynek USA +Europa ...
[#5] Re: pasek na dole ekranu

@HOŁDYS, post #4

Dziękuję bardzo za radę :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem