[#1] Pytanie o gre Diggers
Dzisiaj odpalilem na mojej cd32 gre Diggers - zaskoczyla mnie bardzo dobra grafika i muzyka (tymbardziej ze nigdy nie widzialem tej gry). Nie za bardzo jednak wiem jak w to grac, kiedy zaczynam juz misje i mam oddzial diggersow jedyne co moge zrobi to wybrac jednego z nich. Nie moge kazac mu gdzies isc czy cos robic. Zaznaczam ze korzystam z wersji cd32, jednak nie mam pada i gram myszka (w grze mamy wybor czy grac myszka czy padem)
[#2] Re: Pytanie o gre Diggers

@Twardy, post #1

Najlepiej jakbys znalazl opis tej gry w jakiejs starej gazecie. Choc tak w skrocie moge Ci podpowiedziec o co w tej grze chodzi. Masz druzyne gornikow. Na celu masz wydobywanie drogocennych kamieni ktore potem sprzedajesz i masz za to kase. Aby przejsc poziom musisz uzbierac okreslona ilosc kasy, albo... zabic przeciwna druzyne, ktora gdzies tam tez sobie kopie. Przy wykopkach moga Ci sie przydac rozne narzedzia i urzadzenia ktore kupisz w sklepie.
W D. da sie spokojnie grac myszka, zaznaczasz zawodnika i pod PPM masz menu z ktorego wydajesz rozkazy.
Jak bedziesz mial jeszcze jakiej konkretne pytania - pytaj. Z checia pomoge. Sam przeszedlem z przyjemnoscia cala gre na mojej CD32 :D
[#3] Re: Pytanie o gre Diggers

@Twardy, post #1

Gralem w te gre kiedys maniakalnie z bratem.... =) swietna gra....
Chodzi tu o wydobywanie klejnotow....
Musisz zdbyc odpowiednia ilosc klejnotow z tego co pamietam by przejsc do nastepnego etapu....
za zebrane klejnoty... mozna kupic w sklepie rozne narzedzia ulatwiajace prace w grze . np driller.... do wiercenia...., to ci pomaga szybko wiercic .... nie kopiac recznie tuneli.... i wiele innych rzeczy... mozna kupic..
A gra sie latwo..... bo sterujesz danym kolesiem i dajesz mu w pewnym momencie funkcje kopania , skakania, i chodzenia w pewnych kierunkach....
Gra jest swietna...., tylko na pierwszy rzut oka wyglada nie jasno, ale jak sie czlowiek zatopi w nia to .... zaczyna mu niezle czasu zabierac.... =)
Polecam...
Druga czesc tego kiedys wyszla .. ale nei doczekala sie wersji fullll tylko demo... a zwie sie extraktors =( szkoda.... bo swietnie sie zapowiadala....
Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem