[#1] boomerang i inne pady
zaineresowany jestem opiniami na temat pada boomerang do amigi firmy Matt. Mam zamiar go kupic, ale nie wiem czy warto. A może sa jakies inne firmy produkujace pady do amig.
[#2] Re: boomerang i inne pady

@farod, post #1

Innym wyjsciem jest kupienie pada od PSX i po zastosowaniu prostego interface na PIC16F84 podpiac do Amigi.
Odpowiedni schemat i program do PIC jest na Aminecie

[#3] Re: boomerang i inne pady

@Norbert, post #2

dzięki.
a czy obsuguje analoga i wibracje :)
[#4] Re: boomerang i inne pady

@farod, post #3

A znajdz mi gre na Amige, ktora obsluzy wibracje.Jesli taka gierka powstanie to tworca tego interface zrobi odpowiednia modyfikacje programu do PIC16F84.
Obsluga analogu ma byc w nastepnej wersji tego emulatora
Aktualnie interface umozliwia bez dodatkowego oprogramowania uzywac pada od PSX jako pada CD32 lub joystick.
Mozna rowniez pada PSX dzieki inteface podpiac do C64, Atari, ZXspectrum.
[#5] Re: boomerang i inne pady

@farod, post #1

Znalazłem na Aminecie opis tego interfejsu, ale nie czuję się na siłach zeby go zmontować. Czy są gdzieś w sprzedarzy podobne?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem