[#1] Descent1.5W3dppc
udalo sie komus uruchomic ta giere w wersji pod warpa3d?
u mnie odpala sie 68k i ppc, a przy uruchamianiu z 3d w oknie wyboru trybow nie ma zadnego trybu;mialem takie objawy w wersja 68k, ale wtedy jeszcze uzywalem AGI z CGX'em; a teraz mam Mediatora z Voodoo3 i ppc.
Wiem ze warpa3d mam poprawnie zainstalowanego,bo dzialaja mi dema z instalki i inne gry pod 3d, a descentW3D nie chce.

A moze port ten nie byl kompilowany z mysla o P96?

pozdrawiam
stebel
[#2] Re: Descent1.5W3dppc

@stebel, post #1

Nie martw się. Wersja Descenta (tak zwanego GL) jest jakaś skopana i nie działa na najnowszym Warp3D. To nie wina P96 tylko tego portu gierki. Pozostaje tylko grać w wersję z rendeningiem softwarowym
[#3] Re: Descent1.5W3dppc

@kmilota, post #2

To troszke dziwne bo u mnie Descent3D na 68k dziala.
Co prawda potrafi sie czasem bez wyraznej przyczyny zawiesic ale nie mialem zadnych problemow z jej uruchomieniem.
Zreszta pisalem juz na ten temat na tym forum.

[#4] Re: Descent1.5W3dppc

@Phibrizzo, post #3

A jaką masz kartę graficzną?
[#5] Re: Descent1.5W3dppc

@stebel, post #1

U mnie działa dobrze bez zwieszek tyle że używam CGX i BVizji

[#6] Re: Descent1.5W3dppc

@kmilota, post #2

O ile mi wiadomo to ten port descenta wymaga trybow 15-bitowych ktorych voodoo nie obsluguje.
[#7] Re: Descent1.5W3dppc

@kiero/mwi, post #6

I tu też może byc problem. Jednak VooDoo4 i 5 obsługują tryby 15bit. Ciekawe czy na tym ruszy ta gierka.
[#8] Re: Descent1.5W3dppc

@kmilota, post #4

Mediator1200+Voodoo3
[#9] Re: Descent1.5W3dppc

@Phibrizzo, post #8

Dziwne. U mnie wersja 68k i PPC nie działa na Warp3D. To może być coś jak z BlizQuake. Też nie chce się na CSPPC uruchomić, działa tylko na BPPC.
[#10] Re: Descent1.5W3dppc

@stebel, post #1

Mam jeszcze jedno pytanko. Skąd pobrać wersję 1.5? Ja mam ADescentPPCW3D w wersji 0.8.
[#11] Re: Descent1.5W3dppc

@kmilota, post #10

wersja 1.5 o ktorej mowilem to wersja samej gry, a nie jej portu (poczytaj tez guida),
a co do blizquake'a to nie jest prawda ze dziala tylko na BPPC, ja mam mediatora i voodoo3 i chodzi bez zadnych oporow, tylko nie wiem czemu sie wiesza po dojsciu do konca poziomu
[#12] Re: Descent1.5W3dppc

@kmilota, post #9

Blitzquake wiesza sie wszedzie. Mi nigdy nie dzialal na klasiku. Ma tez kilka "optymalizacji" ktore powoduje rozne dziwne efekty. Na Mos'ie juz kompletnie wariuje. Dopiero wersja natywna pod Mos'a smiga jak dzika;)
[#13] Re: Descent1.5W3dppc

@stebel, post #11

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Pisząc BPPC nie miałem na myśli BVisionPPC. Czyli chodziło mi o wersję dla PPC. Wersja dla 68k o mnie także działa. Ale na moim CSPPC nie ruszy wersja PPC.
[#14] Re: Descent1.5W3dppc

@kmilota, post #13

Zrozumialem o co Ci chodzilo. Na kilku portalach mozna bylo poczytac, ze wersja na ppc ma problemy z dzialaniem. U niektorych dzialala a u innych nie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem