[#1] Coś dobrego i szybkiego ;)
Czasami tak bywa, że siedzi się w domu i jest chwila czasu na przykład pomiędzy przeczytaniem kolejnej książki a obiadem (do którego troche czasu jeszcze zostaje) i w takich sytuacjach chętnie bym w te 15 do 20 minut sobie w coś pograł na komputerze, tak dla relaksu. Coś szybkiego, najlepiej w coś niegłupiego i byle było w co postrzelać (w strategie, przygodówki, crpg, szachy i inne długie i często wciągające gry nie ma czasu grać na taką chwilę). Dlatego chciałbym się was poradzić jaka jest wg was najlepsza gra na Amigę, jaką polecacie (najlepiej taka, w którą można pograć na karcie graficznej i m68k ;), która by mogła zapełnić takie chwile? ;)

Aha, arkanoidy i tetrisy oraz różnego typu gry logiczne i karciane też już mi się znudziły, najlepsze byłoby strzelanie do kosmitów, ale DeluxeGalaga jest na PAL
Doom, Doom II i dodatki już się przejadły, podobnie Heretic, Hexeny, Abuse, podobnie Quake z dodatkami, dynAMIte też się na chwilę znudziło ;)

[#2] Re: Coś dobrego i szybkiego ;)

@grxmrx, post #1

Jak na amigowe realia to trochę grymasisz :)
myślę, że Wipeout 2097 będzie w sam raz.
[#3] Re: Coś dobrego i szybkiego ;)

@stony, post #2

Tylko, że WipeOut 2097 jest na PPC :(

[#4] Re: Coś dobrego i szybkiego ;)

@grxmrx, post #1

Jak tylko znajde cos ciekawego to dam znac. Poki co jedynym rozwiazaniem bedzie podlaczenie do Ami drugiego monitora Pal lub telewizora. Sam tak teraz robie, mimo ze nie mam karty, poniewaz uzywam monitora SVGA i wiekszosc gier odpalam na C1085S. Do karty GFX mam dostep na WinUAE to szybko zorientuje sie czy cos dziala na GFX czy nie (sprawdze od razu jezeli tylko ruszy w DblPal/Multiscan).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem