[#1] Wipeout2097
Kurde,mościpanowie pomocy! Kiedyś Wipeout 2097 chodził mi bez kłopotów, natomiast teraz przy próbie odpalenia pojawia się req "not enough video memory". Mam 64 ramu, ppc karte bv .... o co chodzi? Może wersje bibliotek graficznych z libs: ? Korzystam z WarpOS. Nadmienie jeszcze że korzystam z os3.9 O co chodzi z tym req?

[#2] Re: Wipeout2097

@aMifan, post #1

Spróbuj z mniejszą rozdzielczością. BVPPC ma tylko 8MB pamięci. Ta gierka idealnie za to chodzi na VooDoo3.
[#3] Re: Wipeout2097

@aMifan, post #1

a ja mam inny problem: gra uruchamia mi sie tylko w oknie, nie moge jej odpalic na osobnym ekaranie, po p rostu w gui gry opcje te sa nieaktywne.
brakuje mi jakies biblioteki czy co?

posiadam mediatora i voodoo3 z blizPPC

stebel
[#4] Re: Wipeout2097

@stebel, post #3

Przełącz "Graphics Mode" na coś innego niż Window (np. Double bufering Screen) i już mozesz wybrać ModeId. Ja też mam Voodoo3 3000 w Mediatorze i wszystko pieknie działa.
[#5] Re: Wipeout2097

@kmilota, post #4

wlasnie tak robie:) i dalej mam to nieaktywne.
Warp3d mam i WOSa poprawnie zainstalowane bo inne rzeczy korzystajece z tych dobrodziejstw dzialaja.

Ni mam pojecia co to moze byc
[#6] Re: Wipeout2097

@stebel, post #5

Podejrzewam że masz stare P96.
[#7] Re: Wipeout2097

@kmilota, post #6

wlasnie nie mam 2.1b i wszystkie najnowsze stery z elboxu
[#8] Re: Wipeout2097

@stebel, post #7

A zainstalowałeś patcha na P96 ze stronki:
http://vgr.com/picasso/tc3/AOSXL-Update1.lha ?
[#9] Re: Wipeout2097

@kmilota, post #8

nie a co w nim jest nowego???
[#10] Re: Wipeout2097

@stebel, post #9

Dokładnie nie wiem, ale gry jak HereticII czy Exodus zaczęły bezproblemowo wyśfietlać animacje (intra).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem