[#1] NIE DZIALAJACY QUAKE PPC
gdY URYCHAMIAM QUAKEPPC Z AMINETU QUAKEPPC -NOSTDOUT -AGA
PISZE ZE CANT INIT AGA... CO MAM ZROBIC ZEBY DZIALALO , QUAKE'A MAM CALEGO JAKBY CO
[#2] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@majk, post #1

A na czym próbujesz to odpalić?
[#3] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@Jacek Rzeuski, post #2

Na powerup versji, mam aga 3.0 603/240 blizzarda
[#4] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@majk, post #3

A ja uzywam QuakeWOS z Aminetu (tylko chyba starsza wersje) i dziala bez problemu. Z QuakePPC (pup) tez nie ma problemow. Nawet QuakeWorld bardzo dobrze radzi sobie w internecie. Wszystko na AGA. Jak chcesz to podesle ci porty.
[#5] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@majk, post #3

Może brakuje jakiegoś sterownika monitora. Spotyka się porty gier (nie pamiętam już których), które muszą mieć zainstalowany w systemie monitor NTSC.

[#6] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@ArtPo, post #5

Tak bardzo mozliwe ze nie ma odpowiedniego trybu. Np. QuakeWOS przy odpalaniu z GUI na AGAc2p ma domyslny tryb NTSC i nie zabardzo dziala w PALu i innych trybach. Dopiero skonfigurowany na ChunkyPPC umozliwia korzystanie z wszystkich trybow AGA
[#7] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@majk, post #1

Panowie, a może rozwiążecie mój problem. Kiedyś o tym pisałem na AGPL, ale bez echa przeszło. Dawnymi czasy sporo grałem sobie w Quake (port pod WOSa autorstwa Franka Wille). Całkiem niedawno zachciało mi się zagrać ponownie i niestety w momencie gdy już miało się jak zwykle pojawić demo komputer się zamroził. Pomaga tylko wyłączenie (święta trójca nie pomaga). Stan taki trwa do dzisiaj. PPC jest sprawne, wszystko działa prawidłowo, nie odnotowałem żadnych dziwnych zwiech i jakichś innych nieprawidłowości. Niczego nigdzie nie zmieniałem. O co chodzi? Dlaczego Quake nie działa?
[#8] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@mailman, post #7

Problemem moze byc wersja portu (aktualnie uzywam QuakeWOS 1.33 - 519356 kB), predkosc ustawionej pamieci na BPPC (najstabilniej chodzi na 70). Ostatnio zauwazylem ze problemem moze byc takze BlizzKick.
[#9] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@Andrzej Drozd, post #8

Nie używam BlizKicka. Jedyna rzecz, w której mogłem coś zmieniać to ustawienia zmiennych środowiskowych WOSa, ale sprawdziłem i są przywrócone ustawienia z okresu gdy Quake chodził.

A o co z tą wersją portu chodzi? Przecież wcześniej działał. Miałeś podobne problemy do moich?
[#10] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@mailman, post #9

Tak, ktoras z wersji zamrazala sie podczas gry, natomiast inna wieszala sie na poczatku.
[#11] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@Andrzej Drozd, post #10

Ale ten port u mnie kiedyś działał i raptownie przestał. To nie tak, że nie działał nigdy albo były z nim kłopoty.
[#12] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@mailman, post #11

Sprobuj zaianstalowac Quake odnowa w innym katalogu przy czym nie uzywaj zadnego z pliku z katalogu ktory masz teraz zainstalowany, poniewaz mga byc uszkodzone mapy, lub Quakr cos zle zapisal przy wyjsciu. Jak chcesz to podeslij mi twoj port razem z innymi plikami to sprawdze czy umnie dziala.
[#13] Re: NIE DZIALAJACY QUAKE PPC

@Andrzej Drozd, post #12

Już rozwiązałem problem. Wystarczyło wejść do QuakeGUI i bez zmiany niczego zrobić save. Wszystko było po staremu, lecz dlaczego nie chciało działać? Nie wiem. Dziwne to trochę, ale Quake działa. Wreszcie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem