[#1] Duke Nukem 3D
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak rozpoznać tą odpowiednią wersję (atomic... czy jakoś tak.. no ta co ma chodzić z amigowym portem... ) gry Duke Nukem 3D? Czy to jest poprostu ta pierwsza wersja tej gry? (ani Manhattan Project, ani... żadna inna tylko ta pierwsza ?...)
Czym się różni od innych wersji/części?
[#2] Re: Duke Nukem 3D

@Jarek, post #1

metodą prób i błędów :) mi się jakoś udało :)
[#3] Re: Duke Nukem 3D

@aMifan, post #2

a masz może jakieś zdjęcie okładki/płytki?.... Jest jakiś szczegół w napisach którego trzeba szukać?
[#4] Re: Duke Nukem 3D

@Jarek, post #3

a bo ja wiem... :)
[#5] Re: Duke Nukem 3D

@aMifan, post #4

Mam "pomysla" :)
Podaj dokladne nazwy plikow i ich wielkosc. Wtedy latwo bedzie znalazec wsrod roznych wydan Duke :)
[#6] Re: Duke Nukem 3D

@Jarek, post #1

Tez bylbym bardzo ciekaw skad mozna zassac odpowiednia wersje tej gry.
Mnie sie udalo odpalic jakias wersje ale dokladnie niewiem jaka. Tyle ze po wybraniu stopnia trudnosci i epizodu
po wgraniu levelu odrazu mnie zabija. Tak jakbym stal w scianie. Zreszta sam niewiem dlaczego tak sie dzieje.
[#7] Re: Duke Nukem 3D

@Phibrizzo, post #6

Witam !
Ja duke'a sciagnalem u kumpla przez e-mule (jakies 27 Mb) i byl tam jeszcze jakis addon
A co do wersji to jest to v1.4 (atomic edition) kiedys w CD-Action byl Duke ale tylko v1.3 i nie chodzil z Amigowym portem.
Moze jakis znajomy "blacharz" bedzie mial popytajcie sie.
Podaje dokladna nazwe pliku z "Duke Nukem 3D - Penthouse Addon Full Version.rar" ale byl z nimklopot nie moglem go rozpakowac amigowym UnRarem i musialem to na blaszance zrobic i przegrac na Ami.
[#8] Re: Duke Nukem 3D

@emeck, post #7

Pomylka ta nazwa ktora podalem to tylko ten addon.
Nazwa poprawna "Duke Nukem Atomic Edition+Penthouse Addon Full version.rar", swoja droga to te dlogie nazwy plikow sa wkurzajace, mozecie wpisac w e-mule samo "Duke Nukem Atomic" i tez troche tego znajdzie.
[#9] Re: Duke Nukem 3D

@emeck, post #7

na stronie http://www.3drealms.com/duke3d/ napisane jest co to jest "Atomic Editiopn" i "Plutonium PAK".
W skrócie: chcesz pograć w Duke Nuykem 3D, to musisz mieć wersję 1.4 lub 1.5 tej gry (ewentualnie 1.3d i Plutonium PAK)

[#10] Re: Duke Nukem 3D

@Jarek, post #9

Udalo mi sie dostac sam plik Duke3d.grp (dlugosc: 44.348.015 bajtow).
Gdy gra sie uruchania pokazuje sie napis ATOMIC wiec pewnie wymagany plik.
Jednak gdy wybiore lewel i poziom trudnosci gra pokazuje komunikat:
"Map not found".
Czy to aby na pewno ten plik czy jeszcze czegos brakuje?
[#11] Re: Duke Nukem 3D

@Jarek, post #9

tyle postow i nikt nie wie;)
Atomic Edition to jedynie Duke Nukem 3D z dodatkowym 4 episodem (dodatek Plutonium Pak) oraz upragdem engine do 1.5
Penthouse Add-On to nieoficjalny dodatek, zreszta slaby;)
Duke Nukem Atomic spakowany rarem zajmuje ok 18 mb, a sam plik ktory wykorzystuje sie w portach, czyli Duke3D.grp powinien zajmowac 42.3 mb;)
[#12] Re: Duke Nukem 3D

@pita, post #11

Wiec zapytam sie tak: jakie jeszcze pliki powinny byc
oprocz duke3d.grp aby mozna bylo uruchomic ta gre
na Amidze
[#13] Re: Duke Nukem 3D

@Phibrizzo, post #12

nie probowalem na amidze, ale na portach Pctowych ktore daja kopa Duke'owi, tylko ten plik grp.
tak samo jak bylo z doomem, potrzebny byl tylko plik wad.
jezeli nie chce Ci przyjac, to szukaj inne zrodla, moze masz skopany plik.
[#14] Re: Duke Nukem 3D

@Jarek, post #1

gdzie pobrać wiecie?
[#15] Re: Duke Nukem 3D

@m, post #14

[#16] Re: Duke Nukem 3D

@Andrzej Drozd, post #5

czy ktos udostepni pliki startowe do tej gry?
[#17] Re: Duke Nukem 3D

@jarecki130, post #16

Chodzi Ci o binarki? Poszukaj w newsach. Tam były podawane odnośniki do stron, które zawierają nowoskompilowane wersje. A co do samych plików z grą, to post wyżej podałem odnośnik gdzie możesz ją nabyć.
[#18] Re: Duke Nukem 3D

@Phibrizzo, post #10

O ile dobrze pamietam trzeba bylo zrobic assign, zrobiles?
PS U mnie to dziala, ale przerazliwie wolno (060/66 + AGA), nie da sie grac. A daloby sie zrobic lepsza konwersje bo pod shapeshifterem spokojnie, choc na dosc malym ekranie, grac sie dalo. Ale na maca mam tylko demo:(

[#19] Re: Duke Nukem 3D

@vi-bee, post #18

Okazalo sie ze czegos brakowalo w archiuwum, zreszta juz dokladnie nie pamietam bo to dosc stary watek jest,
ale poradzilem sobie i wszystko chodzi bez problemow.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem