[#1] Hired Guns
W acs'ie 5/99 napisano o edytorze plansz do hired guns. Ma ktoś go może? (był na jakiejś tam stronie która od dawna nie istnieje i na coverze cd, ale nie mam coveru z tego numeru ) Czy mogłby mi go podesłać na pocztć? Faguss@tlen.pl (mogć przyjąć do 14 mb danych narazie, poczta ma 20mb).
Tak na marginesie, w acs'ie było napisane o tym że hired jedynka była lepsza od wersji pecetowiej, mimo mniejszej liczby kolorów (czy jakoś tak?)
Było też że amigowcy nie zagrają w drugą cześć, ale mogą skorzystać z edytora. Czy ktoś może widział dwójkć Hireda?
Tak na drugim marginesie, dawno temu na sklepowych półkach z grami na pc, widziałem grć firmy CORE, nazywała sić EDEN (max.4 loaded - tak pisało na pudełku, ale ten napis to ozdoba), z screenów i opisu przypomniał mi sić Hired Guns, zna ktoś może tą grć?

[#2] Re: Hired Guns

@faguss, post #1

W dziale Teleport są linki do stron o tej grze i można z nich pobrać m.in. edytor do map.

[#3] Re: Hired Guns

@faguss, post #1

Ok, dzićki,
wszystko jest na stronie http://www.efd.lth.se/~f98ani/amiga/hiredguns/

Proszć o kontakt ludzi którzą wiedzą wićcej o hired guns2 czy eDEn

[#4] Re: Hired Guns

@faguss, post #3

Akurat tak sie sklada ,ze niedawno z kumplem chcielismy pograc w HG.
Okazalo sie ze nastepca HiredGuns jest HiredGuns 2000 (rok wydania 2000) firmy VR1.
Gra dostepna tylko na pc... przy czym nam udalo sie tylko sciagnac trailera z tej gry (o firmie VR1 ani widu ani slychu a o grze tym bardziej).
Byc moze ukazala sie tylko beta-wersja a pozniej firma sie rozpadla...trudno powiedziec bo brak jakichkolwiek sprawdzonych informacji na ten temat.

btw: Czy moze ktos udostepnic oryginalne kody do HG na Amige ?
bo bez kodow nie mozna sobie pograc w ta naprawde swietna gre... :(
[#5] Re: Hired Guns

@selur, post #4

btw: Czy moze ktos udostepnic oryginalne kody do HG na Amige?
bo bez kodow nie mozna sobie pograc w ta naprawde swietna gre...

Kup oryginał. Jest świetnie wydany, ze świetną fabułą wprowadzającą i szukanymi przez Ciebie kodami zabezpieczającymi. Na Allegro bez trudu znajdziesz.
[#6] Re: Hired Guns

@mailman, post #5

Moze ktoś wie dlaczego pod UAE, HiredGuns się tak ślimaczy? Czyżby
moje PPC było za słabe? A może spróbować wersję WHD? Teraz mam zwykłą
HD. CannonFodder chodzi świetnie ale to pewnie, że w odróżnieniu od
HiredGuns'a niewymaga 020, Fastu, HD...

[#7] Re: Hired Guns

@Korni, post #6

Jakie 020 i HDD? W "Hired Guns" można grać na A500 z 1MB bez twardziela...

[#8] Re: Hired Guns

@PopoCop, post #7

Można, ale gra działa o wieeeele wolniej , niema wielu efektów
dźwiękowych i chyba graficznych też.

[#9] Re: Hired Guns

@Korni, post #8

Do rozszerzonych efektów dzwiękowych potrzeba było 2 MB Chipu
[#10] Re: Hired Guns

@waldiamiga, post #9

Ja sprawdzalem na A600 z 2Chipu, i tych efektow wcale niebyło,
pomijajac to ze gra chodzi nieprzyjemnie na 68000.

[#11] Re: Hired Guns

@Korni, post #10

Hired Guns w żadnym wypadku nie przyspieszały (ani nie zwalniały) podczas gry na jakimkolwiek procesorze. Jedynie przy 2 MB Chip dostawało się więcej efektów dźwiękowych. W tej grze za bardzo w sumie nie ma co przyspieszyć.
[#12] Re: Hired Guns

@mailman, post #11

O ile się zakładasz ze na 020, 2chip, fast, HD, codzi szybciej niz na
000 2chip? Nietylko szybciej się wczytuje i nietylko jest więcej
dźwięków w lepszej jakości, ale animacja jest płynniejsza itp. Grałem
w tą grę często i wiem jak gra chodzi na różnych Amigach.

Ostatnia modyfikacja: 17.02.06 17:41
[#13] Re: Hired Guns

@Korni, post #12

Jakos dziwne, bo czy to na A500, A600 czy 1200, gra dziala tak samo, i jak mowili przedmowcy dodatkowe efekty dzwiekowe sa tylko na 2MBChip. Sam moge to potwierdzic bo gralem na prawdziwych amigach i na winuae i roznicy w predkosci niema zadnej.

Ostatnia modyfikacja: 09.03.06 21:49

Ostatnia modyfikacja: 09.03.06 21:50
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem