[#1] Alfabet Śmierci
... no właśnie. Grał ktoś w cholerstwo ? Jestem na etapie, kiedy księżulek pojechał do chorego parafianina, gbur i grabarz nie chcą ze mną gadać, sklep jest zamknięty, a Marlena mnie zabije, jeśli sie odezwę. Mam pytanie: wie ktoś co robic ? Wielkie dzięki.
[#2] Re: Alfabet Śmierci

@Łukasz R., post #1

Opis był w któŽymś tam ACS`e z 1997 r.

[#3] Re: Alfabet Śmierci

@aMifan, post #2

OK ale nie mam go
[#4] Re: Alfabet Śmierci

@Łukasz R., post #3

Opis "Alfabetu Smierci" cz.3 jest na pewno na ACS nr5 - 1996 (sierpien) - ten numer akurat mam. A cz.1 i cz.2 powinna byc w numerze 3 i 4 z 1996. Niestety cz.3 do ktorej mam dostep zaczyna sie jak bohater znajduje jakies ziolo, ktorym otruje w kanjapie rzeznika (ktory okaze sie z nie byl rzeznikiem). Znalazlem takze recenzje w MA 2/96 i 5/96 jednak nie sa to opisy "za raczke" tylko zwykle recenzje. Jakby co to podam ci autorow opisu z ACS, moze od nich dowiesz sie czegos konkretnego.
O ile ja pamietam to grabarza nalezalo poczestowac papierosem ktorego znalazlo sie w sklepie lub przed (albo wodka ze sklepu). Pozniej na murach bramy do cmentarza byl jakis haczyk z kluczykiem czy cos, ktorego trzeba byl tam zostawic lub zabrac (?).

PS. Gra ma obledna schizofreniczna muze, lepiej nie grac w to w sluchawkach w ciemnym pokoju :)
[#5] Re: Alfabet Śmierci

@Andrzej Drozd, post #4

odnosnie muzyki - moge sie mylic, ale z tego co pamietam wersja ecs i aga roznily sie soundtrackami! przy czym wersja brzydsza (ecs) miala bodajze bardziej klimatyczny podklad niz wersja na a1200.

ale gra miala klimat - nie powiem. wyrozniala sie sposrod innych gier z typu "zrobmy kilka fotek i poskladajmy je do kupy" i bila na glowe wszystkie jej podobne - w tym te smieci z avalonu i takie tam.
[#6] Re: Alfabet Śmierci

@Andrzej Drozd, post #4

hej ! Utknelam ! mam stary klucz , pomaranczko , sznur ,papierosy , parasol i nóż...nie wiem co dalej ! Musze podobno znalesc jeszcze jakies rzeczy aby pojechac do corki Gerwazego ale nie wiem gdzie ich szukac? orientuje sie ktos? Nie moge poczestowac Grabiarza papierosem a sklep zamkneli !
[#7] Re: Alfabet Śmierci

@kempy, post #5

hello friends...

I need solution for Alfabet Smierci. Where can I find it? Or can somebody send it to me? MANY THANKS!!

Lioneer from Slovakia
[#8] Re: Alfabet Śmierci

@Łukasz R., post #1

Witam.
Pojedź z księdzem do szpitala, weź ze schowka w samochodzie sznur i idź do szpitala. Porozmawiaj z ordynatorem Maciejem Zembowskim, zabij pielęgniarkę używając parasola (trzeba wykazać się cieniem refleksu). Potem juz do Marleny, itd.
Pozdro.

[#9] Re: Alfabet Śmierci

@Łukasz R., post #1

Could you help us? We are looking for ACS nr.3,4,5 / 1996.(we need solution for Alfabet Smierci) If you can help us with link or something else, please send me email to lioneer@atlas.cz.

THANX!!
[#10] Re: Alfabet Śmierci

@Łukasz R., post #1

Could you help us? We are looking for ACS nr.3,4,5 / 1996.(we need solution for Alfabet Smierci) If you can help us with link or something else, please send me email to lioneer@atlas.cz.

THANX!!
[#11] Re: Alfabet Śmierci

@Łukasz R., post #1

THANX!!

[#12] Re: Alfabet Śmierci

@Lioneer SK, post #11

Hi.
I sent you full solution about an hour ago. Be patient.
Best regards.

[#13] Re: Alfabet Śmierci

@Kitech, post #12

thank you very much! yes, languages are similar....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem