[#1] Ucieczka z wiezienia - HELP
Szukam takiej starej gierki na Amisie, w ktorej pomagalo sie wiezniom uciekac zza krat. Niestety nie pamietam tytulu i wlasnie dlatego potrzebuje pomocy Forumowiczów. Pamietam, ze na jednej z plansz trzeba bylo podstawiac lozko sprezynowe pod okna i wiezniowie skakali i odbijali sie od niego. Jesli dobrze ustawilo sie lozko, to wypadali za mur wiezienia. Pamietam tez inna scene w ktorej obieralo sie ziemniaki na obiad. Oprocz tego pamietam, ze ta gra byla bardzo dobrze udzwiekowiona jak na tamte czasy. No i byla to gra niesamowicie smieszna, wrecz jajcarska. Jesli komus ten opis cos mowi, prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
[#2] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@Kriss, post #1

Jail Break?
[#3] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@imie, post #2

Myło się też podłogi, a co pewien czas ktoś tam przebiegał i robił ślady?
Jeśli tak, to też zapomniałem tytułu :D
[#4] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@wali7, post #3

Panowie, to przecież Bobo ;)
[#5] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@mailman, post #4

A grafika przypominala komisky o Lucky Lucke`u ;)
[#6] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@Liluh, post #5

Tak to BOBO, fajna gierka była
[#7] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@Kriss, post #1

Ja znam jedna tylko o ucieczce z wiezienia
Escape from Colditz
Mega gra, nigdy nie przeszedlem, a pozniej niestety mi ja wcielo :(
[#8] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@m@NIEq aka Wiedzmin_, post #7

He, he, a ja przeszedłem - była dokładna solucja w jakimś Bajtku
:)

[#9] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@Przemek Kowalczuk, post #8

Nie masz sie czym chwalic - przejsc z pomoca solucji to zaden problem, a i przejemnosc z gry nikla ;)
[#10] Re: Ucieczka z wiezienia - HELP

@reactor, post #9

Masz rację, nie ma czym. Na usprawiedliwienie powiem tyle, że ówcześnie moja znajomość angielskiego sprowadzała się do 'ich feszte nicht' :):):)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem