[#1] Quake1 na Pegazie
Swego czasu na Ami używałem portu GLQuake. Na Pegazie niestety nie ma dźwięku. Więc ściądnąłem port QuakeMOS ale już nie jest ta grafika co w GL.
PYTANIE: Czy jest port GLQuake na Pegaza z dźwiękiem?
POzdrawiam
[#2] Re: Quake1 na Pegazie

@Arbuz, post #1

Jest tylko musisz sie zwrocic do odpowiedniej osoby.
Oczywiscie mam nadzieje ze tinygl.library masz i ze sa sterowniki 3d do twojej karty w mosie 1.4.
[#3] Re: Quake1 na Pegazie

@stefkos, post #2

kiedys dawalem link do 2 wersji quake'a.

http://wozniak-m.w.interia.pl/glquake.lha
http://wozniak-m.w.interia.pl/blitzquake.lha

dzialaja pod mos'em 1.4. Ewentualnie potrzebne moze byc zmniejszenie rozdzielczosci/przelaczenie na 16bit ekranu WB/Ambienta. Krashan dodatkowo pisal o problemach z Miami, i wtedy potrzebny jest parametr -noudp. W razie problemow, zapraszam na priv.
[#4] Re: Quake1 na Pegazie

@kiero, post #3

Dzięki. Ściągnąłem i działa elegancko. Ale mam jedno małe pytanie jakie mi się nasunęło. Dlaczego przy rozdzielczości 1280x1024 tnie się podczas gdy Quake2 zdecydowanie mniej. W sumie nie używam takiej rozdzielczości ale lubię wiedzieć :D
Pozdrawiam i THX za pomoc
[#5] Re: Quake1 na Pegazie

@Arbuz, post #4

Gdzies juz o tym czytalem ze Quake2 jest ogolnie duzo szybszy od Quake1
[#6] Re: Quake1 na Pegazie

@Arbuz, post #4

Hmmm, zalezy co rozumiesz pod pojeciam "tnie":) Generalnie Quake1 nie byl pisany z mysla o akceleratorach i tutaj wieksze znaczenie ma fillrate karty (predkosc rysowania). Quake2 jest nieco lepiej zrobiony pod tym wzgledem.

PS. w glquake'u (nie blitz), polecam dodac parametr -extensions (albo -extension, nie pamietam). Wzrost predkosci jest znaczny.
[#7] Re: Quake1 na Pegazie

@kiero, post #6

No to jeszcze mam jedno pytanko sam Quake na porcie od Ciebie działa dobrze ale już nap AirQuake czy QuakeRally i inne po zmianie etapu gry ,,graficznie'' pauzują a ,,muzycznie'' idą dalej.
Pozdrawiam
[#8] Re: Quake1 na Pegazie

@Arbuz, post #7

Jedyne dodatki jakie testowalem to Malice oraz
Hipnotic. Dzialaly ok. Problem moze byc ze sterownikiem (niestety) ktory w wersji 1.4 kiepsko radzi sobie przy zbyt duzej ilosci tekstur. Poszukam tych gier ktore podales i zobacze u siebie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem