[#31] Re: Ishar Trilogy CD ?

@Don_Adan, post #30

Ishar trilogy co znalazłeś bez nalepek to moja wersja PC, co potwierdza to co pisałem. To są moje aukcje. Polskiego wydania amigowego trylogii z pewnością nie było.
Ja szukam skanów od kogoś, kto to potwierdzi, albo najlepiej z serwisu amigowego, gdzie trzymają stare skany starych gier. Na aukcjach jak pisałem to mogą być fake. Nie biorę ich pod uwagę zwłaszcza, że są to śladowe ilości. A gra ponad dekadę temu żadnym unikatem nie była. Wersję AGA kupowałem po 8 funtów, a polskie wydania po 20-30 złotych się przewalały po alledrogo.
Wydań fake widziałem w życiu od cholery, podrabianych boxów z Moonstone, SHadow of the beast, oraz reprintów i itp.
[#32] Re: Ishar Trilogy CD ?

@Iceman, post #31

To jest wersja polska na PC-ta i ona rozni sie od wersji angielskiej. Box jest w wersji polskiej i dodano info o CD na okladce. Tak samo manual jest inny, prawdopodobnie jest po polsku caly. Jak chcesz potwierdzenia to zglos sie do Denisa (Dlfsilver na EAB). Z tego co znalazlem to powinno byc minimum 5 wersji Ishar Trilogy: PC dyskietki, PC CD, Amiga AGA, Amiga ECS i Atari. No i ty caly czas mylisz wydanie samej gry Ishar z kompilacja gry Ishar. To ze gre mozna bez problemu bylo kupic nie oznacza, ze tak samo bylo z kompilacja. Prawie na pewno nie masz 6 dyskowej wersji Ishara III na Amige (Equipe Speciale).Ale to nie oznacza ze to jest fake, bo Ty tej wersji nie masz. Oczywiscie, ze fake'i i cracki byly wydawane i to z okladkami na Amidze np. Mortal Kombat II NTSC, ale to nie jest ten przypadek.
[#33] Re: Ishar Trilogy CD ?

@Don_Adan, post #32

No link z archiwum jest do mojego byłego egzemplarza. Fake miałem na myśli inne - gdy ktoś bierze amigowy/pc box, wkłada do niego zawartość jak digipack Battletoads cd32 i przylepia nalepkę Amiga cd32 i pisze mi ,że to jest unikalne wydanie Battletoads cd32 big box i chce za to sporej kasy. Nie mówię o podrabianych rzeczach i reprintach. Fake (nie istniejące wydania) boxy składały się z oryginalnych komponentów.
Jeśli był Ishar na AGA i ECS to musiało tego wyjść trochę na świat. Zwłaszcza, że mamy premierowe edycje. Pisałem do sprzedawcy od wydania Atari, ale milczy.
Nie piszę o każdym wydaniu, o którym nie mam , że jest fake. Ale przez tyle lat zakupów i szukania to powinno mi wpaść w oko.
[#34] Re: Ishar Trilogy CD ?

@Iceman, post #33

Właśnie dostałem odpowiedź, że w instrukcji jest info o Amidze :) i poprosiłem o fotki. Podobno o Atari nic nie ma.
[#35] Re: Ishar Trilogy CD ?

@Iceman, post #34

Wyglada, ze wersja Atari ST lub Amiga AGA jest najtrudniejsza do zdobycia. Ogolnie to Giana Sisters chyba latwiej znalezc, o ile kasa nie jest problemem. Moonstone tez mozna znalezc. Ale sa tez Amigowe gry, ktorych raczej nigdy nie zdobedziesz typu Maelstrom. Ishar Trilogy ECS to ze 3 wersje sa do obejrzenia/znalezienia w sieci.
[#36] Re: Ishar Trilogy CD ?

@Don_Adan, post #35

Moonstone czy Giana to kasa jak piszesz, gra co chwila ląduje na ebay. Maelstorm nigdy nie szukałem, bo to gra nie dla każdego. Natomiast piszemy o Ishar bardzo popularnej serii. Wchodzi w grę zapewne jedna opcja, a mianowicie niska sprzedaż, jeśli istnieje i jest takim unikatem. Nawet do Hol żadnemu się nie chciało wysłać skanów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem