[#1] Exodus ... demo ... jak odpalic ??
Mam taki problem ... po poscie na glownych niusach o strone autora powyzszej gry znalazlam tam demo w wersji 2.1 i za nic mi nie chodzi ... 1 wywala ahi (bo nie mam :)) a 2 ze wrong screen mode ... probowalem wszytkie i nic zawsze to samo

moj konfig: a1200+040/40+64mb+AGA PAL

a moze ma kots jakies dzialajace demo bo nosze sie z zakupem oryginalu (tylko 30zl :D ) a chcialem zobaczyc jak to bedzie lazilo u mnie

pozdrawiam
[#2] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@jezyk, post #1

Dokonałeś ustawień w Setupie? Zapisałeś ustawienia Setupu?
[#3] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@jezyk, post #1

Dziala dobrze pod agata smiga az milo ja kupilem orginal za 70zl jakis czas temu teraz po pokazaniu sie patcha gram od poczatku i jestem w 18 misji szczerze polecam.Ustaw dobrze prefsy programu bo gra jest teraz stabilniejsza
[#4] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Dziadziomiecio, post #3

a mi sie setup wywalal po wyborze rozdzialki na pegazie. ma ktos jakis pomysl?
[#5] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #4

Ja używam wersji 2.0 narzie i na pegazie działa super rozd. mam 640x480 bo tylko taką mam do wyboru jest tylko jedna możliwość.

co do pytania jezyka to wersja 2.1 jest chyab tylko na MOSa jak chcesz uzywac na aga to zainstaluij normalne demo bez patchów ja miałem taka n aaga i działała ok.

[#6] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Pawel, post #5

a jaka masz karte graficzna? jesli masz voodoo moglbys mi podeslac prefsy dla ide.device unit 2 na wisnia(at)poczta(kropka)fm ?
[#7] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #6

mam voodoo 3 prefsy moge ci podesłąć ale dopiero w czwartek bo teraz jestem poza dodmem ( studia ) i dopiero jak pojade do domu to moge ci wysłać? a zanim zainstalowałeś tego patcha to gra ci startowała ? oczywiście wtedy nie dało sie grac ale jeśli wtedy chodziła to i teraz powinna tak było u mnie. oczywiście ekran 8 bit wybierasz.

Swoja droga fajnie teraz chodzi ażtrzeba zwakaniać jak miałem PPC + BVsion to mi wyciągałą ok. 25 fps a teraz jest max. czyli 50 :D fps cały czas nie ważne w jakies sytuacji.

[#8] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Pawel, post #7

exodusa kupilem dopiero jak wyszedl patch. przy instalacji po zakonczeniu pomyslnym konwersji nie moge zamknac programu do konwersji grafiki - program wisi,ale gra instaluje sie poprawnie. gra sie nie uruchamia bo nie mam prefsow. program setup (ten z patcha i ten oryginalny) zawiesza sie po wybraniu rozdzielczosci, wiec nic nie moge zapisac. probowalem nawet na mosie odpalonym z cd z identycznym skutkiem. bede wdzieczny za prefsy.
[#9] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #8

z pomoca stony'ego dalismy rade. winny okazal sie parametr logserver przy boot.img w open firmware. teraz juz wszystko smiga bez problemow.
[#10] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #9

To super teraz możesz sie cieszyć naprawde fajna grą ja ją przeszedłem kilka razy i teraz po raz kolejny gram w nią na pegazie

[#11] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Pawel, post #10

mi tez sie bardzo podoba i bede w nia gral, bo earth 2140 dziala mi narazie za szybko lub za wolno w zaleznosci od ustawien:)
[#12] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #11

W earth 2140 też gram ale wole jak działą troche wolniej bo czasami poprostu nie nadążam za grą :) a chciałbym przejść cały dodatek do tej gry co przy szybki działąniu tej gry nie jest takie proste ;)

[#13] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Pawel, post #5

ale ja nic nie patchowalem zassalem demmo ze strony autora ... ??

moze ktos ma config podeslac na priv ...

BTW: os3.9
[#14] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@mailman, post #2

tak robilem setup i save ... nie ma wyboru audio.device .. :-/
[#15] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Pawel, post #12

a dodatek dziala na pegazie? gdzie mozna go kupic?
[#16] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@jezyk, post #13

OK to ja moge ci jutro podesłąćdemo an aga mam je gdziesw domu ja wruce to ci podeśle, na mail moze być?
[#17] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #15

Za granica mozan go dostac w oplsce chyba nie jutro ci powiem czy dzial ale raczej tak bo to tylko dodtakowe misje do gry wiec dlaczego mialby nie dzialac?
[#18] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Paweł, post #17

czyli to sie tylko doinstalowuje do normalnej gry. jesli tak to racja, musi dzialac:)
[#19] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@Paweł, post #16

moze byc ... dzieki z gory

pozdrawiam :)
[#20] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@jezyk, post #19

Demko już poszło na maila, powinno działać bez problemów, gdyby jednak jakies wystapiły to napisz a postaram sie pomóc

[#21] Re: Exodus ... demo ... jak odpalic ??

@quaint, post #18

Właśnie zainstalowałem dodatkowe misje do Earth 2140 i działa dobrze, tak wiec w dodatek też można pograć na pegazie tylko z ta różnicą że ten dodatek jest juz po angielsku ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem