[#1] Another World na Atari XL/XE?
Na "Hall of light" (hol.abime.net), w info o grze "Another World" znalazłem screenshot z Atari XL/XE. Czy ta gra naprawde istnieje na małe Atari?

[#2] Re: Another World na Atari XL/XE?

@PopoCop, post #1

Tak. Można ją dorwać np. tutaj. Tylko nie mam bladego pojęcia czy to tylko pierwszy poziom czy pełna konwersja...
[#3] Re: Another World na Atari XL/XE?

@kempy, post #2

Jest tylko jeden sposób żeby się o tym przekonać... ;)

[#4] Re: Another World na Atari XL/XE?

@Shoonay, post #3

Nie dziękuje. Normalnego "Another World" przeszedłem kilka razy a tutaj mam problem z drugim ekranem. ^_^
[#5] Re: Another World na Atari XL/XE?

@kempy, post #4

Rzeczywiście była wersja na atarynkć lecz wyglądała i działała tragicznie.
z tego co pamićtam ( to było ponad 10 lat temu) to gra w wesji atari była carno-biała.

Z ciekawostek polecam Miecze ValdgiraII - była wersja na małe atari i na Amigć. Warto porównać. (wersja 8bit była całkiem niezła)
[#6] Re: Another World na Atari XL/XE?

@PopoCop, post #1

Ta gra to podpucha. Nie ma dalszych poziomow :D. A bardzo sie staralem do nich dojsc :D.
[#7] Re: Another World na Atari XL/XE?

@PopoCop, post #1

http://www.youtube.com/watch?v=CfdRZca4_4Y

mozliwe ze nie da sie uciec besti na line :D

a ponizej Mortal Kombat na zx spectrum ,animacja lepsza jak na Amidze ;P
http://www.youtube.com/watch?v=0TW6dqTPb-I&feature=related

p.s jednak da sie zwiac przed bestia , za wiki:

"An unofficial port was developed for the Atari 8-bit line of computers (Atari 400/800, XL, XE) by a Polish programmer known as Robert Drag. However, it seems to be only a demo version, as when the player breaks out of the cage at the beginning of the second level, the guard is not killed and there is no way to complete the scene."

Ostatnia modyfikacja: 16.05.2011 10:21:07
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem