[#1] Open Transport Tycoon Deluxe 68k
Jakis czas temu pojawila sie wersja 68k tej gry. Co potrzebuje aby ja odpalic i skad to sciagnac? Aktulanie poczas odpalania (po samym tylko rozpakowaniu archiwum) wysakuje blad "OpenTD" task DEADEND. I koniec zabawy...
[#2] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@Andrzej Drozd, post #1

Potrzebujesz oryginalnej gry Open Transport Tycoon Deluxe. W readme powinno być napisane jakie pliki konkretnie.
[#3] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@mailman, post #2

a mozna poznac link do najaktualniejszej wersji portu 68k? takiej ktora nie wymaga OS4...
[#4] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@AmigaRuleZZZ, post #3

A wy ludzie newsów nie czytacie? - LINK
[#5] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@mailman, post #4

czy ta wersja 68k na pewno chodzi pod WB 3.1???
mimo iz mam AHI zainstalowane oraz zalecana biblioteke ixemul.library po uruchomieniu dostaje taki komunikat...
Error: No Such Music Driver
lub info o bledzie SDL cos tam lub openttd - z wyborem wstrzymania lub resetu;)
[#6] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@AmigaRuleZZZ, post #5

Mam a1200, k3.1 os3.9, 040/40 i 16 mb fastu. Zgrałem wszystkie potrzebne pliki z wersji pecetowej, tak jak jest zalecane w readme ustawiam stack na 200000, odpalam openttd z shella, dysk mieli, ubywa wonego ramu .... i po minucie mam zwiecha z rebootem ... coś źle robie ???
[#7] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@twardy_gda, post #6

Czyzby nik t w to nie grał ??? POtrzebuje pomocy w odpaleniu ....
[#8] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@twardy_gda, post #7

Czyzby nik t w to nie grał ??? POtrzebuje pomocy w odpaleniu ....

Pytanie natury formalnej, masz oczywiscie wersje Windowsowa ?
Niestety na stronach z Abandonware znacznie czesciej mozna spotkac wersje DOSowa, a ta z OTTD nie pojdzie.

[#9] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@twardy_gda, post #6

Hmmm to ciekawe? Ja wskoczyłem na stronkę podaną w linku zassałem dwa archiwa:
OpenTTD-0.3.6.lzx i OpenTTD-data.lzx
i wszystko działa - co prawda dysk mieli jak szalony, prędkośc działania też nie powala ale chodzi.

[#10] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@11MASTEr, post #9

Mam wersje windowsową, powinno dzialac ...
[#11] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@Andrzej Drozd, post #1

Czy da się jeszcze ściągnąć wersje 68k? Strona zerostress.org nie działa a na sorsforge też byłem i ściągałem kilka wersji ale żadna nie pasuje. W ostateczności czy może mi ktoś wysłać jakąś wersje dla 68k? :(

[#12] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MarekB, post #11

Mam problem z tą grą i SDL.library.
Odpalam z shela z stack 200000 i potem wyskakuje coś takiego:

Error: Unable to load driver sdl(SDL Video Driver). The error was: Found no sufficiently capable CGX visuals

ściągnołem nową biblioteke SDL z Aminety i wgrałem ją do LIBS: (plik fd i inne pliki też do właściwych katalogów, mam nadzieje)co jeszcze musze zrobić żeby odpalić gre lub uruchomić biblioteke SDL?

Mam karte GFX sterowaną Picasso96.

[#13] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@MarekB, post #11

[#14] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MarekB, post #12

Doszedłem do tego że OpenTTD nie umie znaleść pliku openttd.cfg (poprostu go niemam). To jest chyba plik konfiguracji? Da się go wyedytować w normalnym edytorze TXT? Mugłby mi ktoś przysłać swój plik do podejżenia jak powinien wyglądać (najlepiej ktoś mający podobny do mojego komputer- przynajmniej Picasso96). Czy w tym pliku powinny być wpisane tryby wyświetlania?
Jak odpalić gre na oknie WB?
Prosze o pomoc.

[#15] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MarekB, post #14

Tez nie moge tego odpalic,na WinUAE spoko,na mojej Ami nie idzie-niby wszystko dobrze,odpala sie czarny ekran,hdd chopdzi,chodzi..chodzi i nic:(

[#16] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MrT, post #15

Nie wiem czemu ale wersja 68k jech cholernie niestabilna, raz się odpala raz nie, a przy tym działa koszmarnie wolno. Jak miałem a1200 i 060 +voodoo3 to wogóle nie dało sie w to sensownie grać, pod winuae różnie z tym bywało, raz działało raz nie, ogólnie coś nie tak jest z wersją 68k .

[#17] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MrT, post #15

Dlatego prubuje to odpalić. Z poprostu działającej gry niema tyle zabawy. :)
Co zrobiłeś że odpala się czarne tło?! U mnie nie wychodzi poza błąd w oknie shella -nie licząc zwiechy chwile puźniej (wiesza się coś co nazywa się chyba SDL subtask).

Ostatnia modyfikacja: 11.07.06 13:42
[#18] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MarekB, post #17

Hmmm..Rozpakowalem archiwum z z wersja 3.6 pod 68k, wgralem do katalagu DATA pliki z TTD, odpala, CLI, wpisuje STACK SIZE 200000 potem openttd_68k.exe i tyle, ladnie widzi pliki, wczytuje, odpala screen, przelacza na tryb Picasso96 i muli...muli...muli itd. Na WunUAE jest tak samo tylko potem w koncu odpala gierke

[#19] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MrT, post #18

Openttd_68k.exe? U mnie jedyny plik wykonywalny nazywa się poprostu OpenTTD. (na archiwum pisało OpenTTD-0.3.6 czy to ta sama wersja?).Możesz mi wysłać swoją wersje plus konfig? Też mam Picasso i może coś skapuje.
Masz zainstalowaną biblioteke SDL? Trzeba do niej coś jeszcze?

[#20] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MarekB, post #19

Poszlo,przy okazji sie okazalo,ze uzywam wersji 3.1 hehehe...podelsij mi prosze 3.6;))))

[#21] Re: Open Transport Tycoon Deluxe 68k

@MrT, post #13

...odpalil to ktos w koncu, poza jednym kolega co sie chwalil?....ja caly czas nie moge..

[#22] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MrT, post #20

Ustaliłem że config niema nic wspulnego z SDL. :(
Mam cały czas problem z SDL (ściągniętym z Aminetu) Czy jest też wersja na Picasso? Ta wersja wiesza się i cały czas upiera na CGX (nie wiesza się sama biblioteka tylko subtask czy jakoś tak).
Jaka komenda otwierała OpenTTD na ekranie WB?

[#23] Re: OpenTTD 68k i SDL

@MarekB, post #22

Wlasnie,jaka komenda?Posiedze nad tym,ale ktos moze pamieta????

[#24] Re: OpenTTD 68k

@MrT, post #23

Wyszperałem taką komende:

fullscreen = false

Nie umiem sprawdzić czy o to chodzi bo cały czas nie umiem zmusić tej gry do odpalenia się na Picasso96!!

Czy ktoś kto już przeszedł przez całe te kłopoty może się wypowiedzieć?

[#25] Re: OpenTTD 68k

@MarekB, post #24

Sciagam kolejne wersje pod Winde, Dosa i MacOSX nawet, juz wszystkie bede badal hehe:)Dam znac:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem