[#1] gra On Escape Amiga opis
Kupiłem dzis wspaniałą grę na Amigę (oryginał oczywiście).
On Escape (kontynuacja Another World)...
http://hol.abime.net/2305/screenshot

Czy ktoś z was ma opis tej gry, po polsku i po angielsku?
Jakieś linki.
Dzięki
Marcin

[#2] Re: gra On Escape Amiga opis

@martinflash, post #1

Opis? Recezja jest na stronie PPA, tutaj:
http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=7&ids=15&id=568

Chyba, że chodzi Ci o opis przejścia gry "za rączkę".

[#3] Re: gra On Escape Amiga opis

@martinflash, post #1

To nie jest kontynuacja AW. Bardziej mozna zaryzykowac stwierdzenie ze ta gra jest w stylu AW.
Solucja (opis przejscia) byl w ktoryms z ACS, ale wierz mi, niepotrzebne to ci jest. Skoro zaplaciles za gre to przejdz ja sam. Z opisem nie odczujesz przyjemnosci z gry.
[#4] Re: gra On Escape Amiga opis

@grxmrx, post #2

Dzięki już mam (na dole recenzji jest link do oficjalnej strony i tam jest walkthrough).
Zabieram się do gry.
Pamiętam jaki był klimat jak się grało pierwszy raz w Another World i Flashback na początku lat 90-tych.
To jeż nie będzie to ale spróbuję cofnoć się w casie...:)

[#5] Re: gra On Escape Amiga opis

@martinflash, post #4

szkoda tylko że nie ma jeszcze tam gotowego walkthrough:)

http://onescapee.invictus.hu/oe_walk.html

muszę szukać dalej...

[#6] Re: gra On Escape Amiga opis

@reactor, post #3

Heh, akurat jestem w trakcie uzupełniania obiecanego spisu zawartości ACSów więc jestem w temacie. Opis gry jest w numerze 2/98, natomiast pełne rozwiązanie w 6/98.

[#7] Re: gra On Escape Amiga opis

@martinflash, post #1

Chciałbym tu poprawić mój post, gdyż gre mam pirata. Oszukano mnie! Jest jeden błazen co sprzedaje pirackie gry na ebayu w wersji CD. Uważajcie na tego błazna! Jego nick "martin_urshopping"

i link do aukcji
link

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2008 00:29:44
[#8] Re: gra On Escape Amiga opis

@martinflash, post #7

Zdaje się, że obecnie grę można pobrać za darmo, ponieważ ma chyba status "freeware".
[#9] Re: gra On Escape Amiga opis

@martinflash, post #7

jesli w licencji do darmowej wersji nie ma slowa o tym, że nie można sprzedawać to nie możesz czuć się oszukany, poza tym to nie jest pirat bo kupowałeś w dobrej wierze. Jesli jest zastrzeżenie, że nie można jej sprzedawać to koleś może powiedzieć, że sprzedaż jest po kosztach nagrania, przygotowania etc. a sam produkt jest darmowy

ps. tak, powinno się takich zabijać

[#10] Re: gra On Escape Amiga opis

@rzookol, post #9

Ta gra jest do sciagniecia za darmo na necie,ten kto ja ci sprzedal nacignal cie na kase i tyle!!!
[#11] Re: gra On Escape Amiga opis

@Komisarz, post #10

mi nikt jej nie sprzedał

[#12] Re: gra On Escape Amiga opis

@Komisarz, post #10

po za tym przeczytaj date pierwszego postu.

[#13] Re: gra On Escape Amiga opis

@Banderas, post #12

Haha, gość praktycznie po trzech latach wyciąga posta, dobre :). Przeszedłem kiedyś tą grę, ale bez większego zachwytu, nie była zła, ot sobie. O sto razy bardziej podoba mi się istniejąca pod wieloma nazwami Blackthrone na SNES. Polecam wszystkim, którzy lubią Flashback i Another World, nie będą zawiedzeni.

[#14] Re: gra On Escape Amiga opis

@rzookol, post #11

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem