[#1] qwak2 i loady
Witam.
Mam problem z Quakiem2 otóż przy wczytywaniu sejwa wysypuje mi sie warpos.
Gra raczej nie ma sensu bo musiałbym przechodzić ciągle od nowa ,ja już nie mam pomysłów.
Jakieś sugestie?

[#2] Re: qwak2 i loady

@11MASTEr, post #1

jak masz wersję piracką to ratunku nie ma ;), jak masz oryginał to zaloguj sie na stronie hyperiona i sciągnij patcha, jak masz morphosa to sciągnij wersję na morphosa - jest szybsza i chyba nie ma tego blędu
[#3] Re: qwak2 i loady

@rzookol, post #2

Przede wszystkim należałoby zadać pytanie czy ma Pegaza aby uruchomić Q2. Następnie jeśli ma Ami to musi zarzucić stery do WarpUp v 4.0. Wyższe sterowniki nie działają przykład Heretic2 i Wipeout na starych sterach są wszystkie efekty a na nowych już są zwalone. Oczywiście patrzę przez pryzmat Ami z BVision bo taką miałem. Poza tym kolejnym problemem u mnie było mało pamięci jak dołożyłem z 64 do 96MB ramu to zwiechy występowały rzadko i przy przechodzeniu na większe levele. Co do oryginalności to nie ma reguły miałem jakiś port z netu (nie wiem skąd niestety) i oryginalnego Q2 z Grzyba i ten tandem najlepiej działał i lepiej wyglądał niż oryginalny z Hyperionu.
Pozdrawiam

ps. Rzokool kolego ten port do Q2 co dawałeś nadal nie działa niestety. Zastanawia mnie co to są za pliki które różnią się od tych co miałem rozszerzeniem np gameppc.so tak ma być? Czy pliki mam zwalone?
[#4] Re: qwak2 i loady

@rzookol, post #2

To był jakiś patch
Mam nadzieję że pomoże. Na razie dzięki.

[#5] Re: qwak2 i loady

@Arbuz, post #3

A1k2 mam Wosa5.1 HereticII i WipeOut działa znakomicie. Co od ramu to mam 128MB.

[#6] Re: qwak2 i loady

@11MASTEr, post #4

Nie wiem czy dobrze mysle ale ktorys z portow wymaga okolo 50000 stosu. U niektorych podobno bez podania duzego stosu wogole resetowal sie komp.

PS. Co do wywalania sie, to przyczyna moze tez byc nieodpowiednio skonfigurowany WOS lub praca kilku programow naraz, np. dnetc, quake i jeszcze cos...
[#7] Re: qwak2 i loady

@Andrzej Drozd, post #6

stack mam na 2000000 - taki powinien być
to jednak sprawa patcha - faktycznie wypuścili coś takiego :)

[#8] Re: qwak2 i loady

@Arbuz, post #3

tak ma byc, to konwencja nazewnicza dotycząca bibliotek dynamicznych z linuxa czyli *.so. Podeslij to co zrzuca Snoopium to sie pomysli co jest nie tak
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem