[#1] Gobliiins na Whdload
Witam,
Czy uruchomil ktos gre Gobliiins 1 (na najnowszej werrsji whdl 16.4 oraz najnowszym instalerze-slave z 2005 roku) przez niezarejestrowany WHDload?
U mnie nie dziala i chce sprawdzic czy slave wymaga zarejestrowanego programu.
[#2] Re: Gobliiins na Whdload

@Pawelek, post #1

1. Jaki błąd zwraca WHDLoad?
2. Jaki masz konfig?
[#3] Re: Gobliiins na Whdload

@Pawelek, post #1

Daj linka do gierki, to sprawdzę (mam zarejedtrowany WHDLoad).

[#4] Re: Gobliiins na Whdload

@Kitech, post #3

Juz mi jeden kolega sprawdzil na zarejestrowanym i na podobnym konfigu , i dziala u niego. Chce zeby ktos sprawdzil na niezarejestrowanym.
[#5] Re: Gobliiins na Whdload

@mailman, post #2

Po prostu mam czarne tlo caly czas - nie wlacza sie gra , moge wyjsc do systemu zdefiniowanym klawiszem .
[#6] Re: Gobliiins na Whdload

@Pawelek, post #5

Popróbuj jakiegoś NOCACHE, NOVBR, NOMMU.
[#7] Re: Gobliiins na Whdload

@Pawelek, post #4

Sprawdziłem na zarejestrowanym - działa. Następnie wywaliłem klucz (WHDLoad zrobił się więc niezarejestrowany) - i też działa. Konfig w PAUBase (córka).
[#8] Re: Gobliiins na Whdload

@Kitech, post #7

Ograniczenia wynikająca z niezarejestrowania objawią się stosownymi komunikatami, np. w Moonstone, po intro, gra ładnie wychodzi z informacją, że jest niezarejestrowana i dalej nie będzie działać. Podobnie ze Steel Empire - dla niezarejestrowanych nie wykona się zapis. Takie ograniczenia są podane w .readme.
[#9] Re: Gobliiins na Whdload

@Pawelek, post #1

Sporo gier nie chcialo sie uruchamiac przez Whdload w tym cala seria Gobliiins.
Po dlugich probach i eksperymentach - wylanczalem wszystkie łatki
w systemie (Birdie, VisualPrefs, MCP, Powericons, Titleshadow i inne) wylanczalem moduly z amigaosROMupdate (exec.library) i nic nie pomagalo.

Wkoncu okazalo sie ze winna byla zmienna mediatora:
Prefs/env-archive/mediator/VoodooInt . Po ustawieniu jej na "No" , gra Gobliiins ruszyla ! :)

Spowrotem przywrocilem wszystkie latki (patche) i rowniez z nimi dziala ladnie. Moge rowniez wyjsc z gry zdefiniowanym klawiszem (np. F10)
i ponownie ja wlaczyc bez rebootu - a czytalem ze czesto ponowne uruchomienie jest niemozliwe i pozostaje wtedy ponowne uruchomienie systemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem