[#1] WHDLoad
Witam!
Zainstalowalem WHDLoad, ale mam problem bo chyba nie dziala tak jak powinien. Po zainstalowaniu uruchamiam program, pokazuje sie niebieskie okienko z informacja, ze jest nie zarejstrowany a potem wyswietla informacje ze brakuje mu WHDLoad.slave i dalej nie idzie. Instalacja przebiegla poprawnie i raczej powinno byc ok. Czy musze mu dograc jakies biblioteki??
[#2] Re: WHDLoad

@5K18a, post #1

Z tego co piszesz wynika, że uruchamiasz sam program WHDLoad. Tymczasem należy uruchomić grę zainstalowaną tym pakietem, a ona sama już sobie skorzysta z WHDLoad.

[#3] Re: WHDLoad

@PopoCop, post #2

plik ***.SLAVE znajduje się w drawerze z każą grą WHD. Włączając grę ona sama korzysta z whd, tak jak napisał kolega wyżej:)

[#4] Re: WHDLoad

@Orson, post #3

Ok ale w takim razie jak przeprowadzic instalacje gry na HD? Bo mam sporo gierek ale nie mam pojecia jak je zainstalowac.
[#5] Re: WHDLoad

@5K18a, post #4

Normalnie. Pobierasz ze strony WHDLoad instalkę do danej gry, rozpakowujesz i uruchamiasz skrypt instalacyjny tej instalki. Jeżeli posiadane przez Ciebie gry to oryginały, wówczas nie powinno być żadnych większych problemów.

Czy nikt naprawdę nie czyta dokumentacji? Do WHDLoad jest nawet PO POLSKU... :(
[#6] Re: WHDLoad

@5K18a, post #4

Ze strony www.whdload.de ściągasz sobie instalkę do danej gry. Tylko pamiętaj, że instalować można oryginały gier.

Arghhh... Mailman - byłeś szybszy :)

Ostatnia modyfikacja: 23.07.05 15:59
[#7] Re: WHDLoad

@PopoCop, post #6

Sciagnelem instalke do Cannon Fodder. Zainstalowalem ja i stworzylem obrazy dyskietek przez DIC, przegralem je do glownego katalogu gry. Uruchomilem ja i pojawilo sie okienko, ze nie moze znalezc CF_data, wiec stworzylym taki katalog i niby cos ruszylo. Zmienla sie rozdzialka i cos pomielilo dyskiem i wrocilo spowrotem do WB z informacja ze nie moze znalezc jakiegos obiektu i nie moze odczytac float. Przegralem obrazy deskietek do CF_data ale to tez niczego nie zmienilo. Co jest nie tak?
[#8] Re: WHDLoad

@5K18a, post #7

Zainstalowalem ja i stworzylem obrazy dyskietek przez DIC

Jak to stworzyłeś obrazy? Przecież w archiwum z instalką jest skrypt instalacyjny, który SAM dokona instalacji.

Ale na upartego ręcznie też można...

przegralem je do glownego katalogu gry.

Akurat w przypadku Cannon Foddera WHDLoad nie korzysta z obrazów plików, lecz z plików, które sobie wyciągnie z niedosowej dyskietki. Pliki umieści...

Uruchomilem ja i pojawilo sie okienko, ze nie moze znalezc CF_data

... właśnie w katalogu o takiej nazwie (w przypadku Cannon Foddera).

Co jest nie tak?

Skorzystaj z installera, który jest w archiwum z instalką. Postępuj zgodnie z tym co nakazuje instaler.
[#9] Re: WHDLoad

@mailman, post #8

Skorzystaj z installera, który jest w archiwum z instalką. Postępuj zgodnie z tym co nakazuje instaler.

No wlasnie w tym sek, ze instaler nie poprosil mnie w zadnym mmencie o wlozenie dyskietek z gra. Tworzy tylko katalog przegrywa kilka plikow i na tym koniec. Pisze, ze installation complete. Uruchomilem instaler kilka razy bo myslalem ze cos pominelem, ale w zadnym momecie nie prosi o dyskietki?! :S
[#10] Re: WHDLoad

@5K18a, post #9

A widzę już w czym problem. Dawno instalowałem Cannon Fodder i nie pamiętałem. Rzeczywiście ta gra instaluje się nietypowo. W archiwum z instalką jest plik CF.exe, które się kopiuje podczas instalacji, lecz instaler powinien ten program uruchomić. Przy jego pomocy następuje zrzut plików z dyskietek do katalogu cf_data.

Sprawdziłeś to organoleptycznie i proces instalacji wyglądał następująco:
1. Pobrałem archiwum z instalką ze strony WHDLoad
2. Utworzyłem w RAM: katalog o nazwie CF (tego nie trzeba robić, ale archiwum z instalką do Cannon Fodder jest kiepsko zrobione i się robi bałagan)
3. Rozpakowałem archiwum do RAM:CF/
4. Uruchomiłem z RAM:CF/ skrypt instalacyjny INSTALL
5. Uruchomił się standardowy Installer
6. Wybrałem poziom zaawansowania użytkownika EXPERT
7. Wyświetliła się zawartość pliku README
8. Installer poprosił o wskazanie ścieżki docelowej, gdzie ma zostać nagrana zainstalowana gra. Wskazałem dowolne miejsce na dysku twardym.
9. Rozpoczęło się kopiowanie plików i nastąpiło uruchomienie pliku CF.exe

Pojawiło się nowe okno z prośbą o włożenie dysku pierwszego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem