[#1] Moon Patrol_Zybex
czy istnieją te gry na Amige grałem swego czasu na Atari 65XE i chetnie bym znowu zagrał :D

[#2] Re: Moon Patrol_Zybex

@seb@, post #1

Na Aminecie jest jakaś AMOS-owa wersja Zybexa.
[#3] Re: Moon Patrol_Zybex

@seb@, post #1

W Moon Patrol spokojnie pograsz nawet na Ami z 030 i emulatorem C64 o nazwie Magic64. Tak samo jest z Zybexem, jednk wersja C64 jest uszkodzona w chyba trzeciej planszy (znikaja sprajty przeciwnikow). Gdy gralem na Atari65XE to bylo ok. Ogolnie jednak w Moon Patrol najlepiej grac na emulatorze MAME (potrzeba conajmniej 060 lub PPC), natomiast do Zybexa uzyc emulatora Atari, jednk tu bedzie potrzebny PPC (i beda problemy z dzwiekiem).
[#4] Re: Moon Patrol_Zybex

@Andrzej Drozd, post #3

Spróbuj również na emulatorze Spectrum - ZXAM :)

[#5] Re: Moon Patrol_Zybex

@Andrzej Drozd, post #3

W Moon Patrol spokojnie pograsz nawet na Ami z 030 i emulatorem C64 o nazwie Magic64. Tak samo jest z Zybexem, jednk wersja C64 jest uszkodzona w chyba trzeciej planszy (znikaja sprajty przeciwnikow)

Bo trzeba poszukać dobrej wersji! Mi żadne sprite'y nie znikają, a na dodatek zapisuje mi Hi-Score'y! :P
[#6] Re: Moon Patrol_Zybex

@Solo Kazuki, post #5

Z tego Zybexa z Aminetu zrobiłem wersję dyskietkową, ADF do pobrania będzie z ripway.com ale na razie wykonują tam jakieś prace i brak jest dostępu do uploadu. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę podesłać ewentualnie na maila. Gra nie posiada muzyki, strony początkowej i płynnie nie chodzi za bardzo. Są za to na szczęście dźwięki, niezła grafika i efekt burzy całkiem ciekawie wykonany. Zrobiłem screenshot tego: http://img389.imageshack.us/img389/2046/zybex1py.gif

Ostatnia modyfikacja: 23.09.05 17:25
[#7] Re: Moon Patrol_Zybex

@s2325, post #6

eee... nie wiem, jak było na Atarynkę, ale na C=64 w Zybex latało się gostkiem/gostkami na Jetpack'u. A tutaj to wygląda jak... statek kosmiczny!
[#8] Re: Moon Patrol_Zybex

@Solo Kazuki, post #7

To prawda, ale lepszy rydz niż nic. Może też zaszło jakieś małe nieporozumienie, gdyż pełny tytuł tej gry z Aminetu to Planet Zybex.
[#9] Re: Moon Patrol_Zybex

@s2325, post #8

Tylko po co półśrodki, skoro można mieć oryginalną wersję z C=64 (na MagiC64, Frodo...) :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem