[#1] Exodus
1. Czy opłaca się kupić w efunzine za 20zł???
2. Czy gra jest fajna???
3. Czy pójdzie tylko z twardego (bez CD!!) tzn. czy odnosi się bezpośrednio do płytu, czy jeśli ją przegrać sernetem z Amigi z CD to czy pójdzie tylko z hd??

[#2] Re: Exodus

@Orson, post #1

Orson napisał(a):

> 1. Czy opłaca się kupić w efunzine za 20zł???

Tak, jak najbardziej ja ja kupieł gdy była o wiele droższa i nie żałuje

> 2. Czy gra jest fajna???

Tak, gra jest bardzo dobra tylko patrząc na Twój konfig w podpisie to masz za mało pamieći na tą gre.

> 3. Czy pójdzie tylko z twardego (bez CD!!) tzn. czy odnosi się
> bezpośrednio do płytu, czy jeśli ją przegrać sernetem z Amigi z
> CD to czy pójdzie tylko z hd??

Nie sprawdzałem nigdy tego ale normalnie to potzrebuje płyty do działania.

[#3] Re: Exodus

@Orson, post #1

1. Czy opłaca się kupić w efunzine za 20zł???

W Twoim wypadku zacząłbym od zakupu jakiegoś simma. Nie jestem przekonany co do tego czy Exodus ruszy już na 8MB fastu (coś mi się wydaje że potrzebuje 16MB) a nawet jeśli to pewnie będzie się na takim konfigu mocno krztusił.

2. Czy gra jest fajna???

To zależy kto co lubi. Ja tam za typowymi RTS'ami nie przepadam, ale w Exodusa trochę pograłem. Od Eartha 2140 lepsza nie jest, ale o drugie miejsce w swojej kategori na pewno może rywalizować z Napalmem.

Czy pójdzie tylko z twardego (bez CD!!)

O ile pamiętam, to płytka musi być w czytniku aby gra ruszyła.

[#4] Re: Exodus

@Mufa, post #3

Od kilku miesięcy bezskutecznie poluję na Apollo 1240/40 lub 50mhz z 32mb ram (lub 16) więc nie mam zamiaru bawić się z simmami w blizzie.
Może jak kiedyś ktoś się nademną zlituje i sprzeda jakkiegoś Apolla to kupię exodusa.....

[#5] Re: Exodus

@Mufa, post #3

Czy pójdzie tylko z twardego (bez CD!!)

O ile pamiętam, to płytka musi być w czytniku aby gra ruszyła.

Tak, to prawda. Zresztą chyba istnieje możliwość minimalnej instalacji, aby na dysku zajmowała coś około 2 MB, a reszta idzie z płyty.

Poza tym w Strefie gier jest zrecenzowana aż dwa razy: 1 i 2.
[#6] Re: Exodus

@mailman, post #5

Gra pójdzie z twardego,gdy sië zainstaluje specjalny plik,ale potrzebna jest gra na cd.

Podajë stronë ,gdzie jest wszystko na temat gry:

republika.pl/akson/Akson/Exodus.html

Gra jest fajna.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem