[#1] Gods
Jak w drugim świecie pierwszej planszy dostać się za "murowaną ścianę" (na prawo od drabiny) która znajduje poniżej domku otoczonego wystającymi mielącymi kolcami. Próbowałem wszystkiego i nie mogę otworzyć tych "drzwi". Raz mi się to udało (10 lat temu, przypadkiem) ale nie mogę powtórzyć tego wyczynu.

[#2] Re: Gods

@Orson, post #1

Przecież w Strefie gier jest solucja z rozwiązaniem większości puzzli. Tam powinno to być opisane. Jest też mapa poziomu.

Swoją drogą to nie za bardzo kojarzę ten moment (a w Gods odkryłem wszystkie secrety za wyjątkiem Treasure Room w Level 2 - World 3). Opisz dokładniej lub może wskaż dokładnie na mapie, o które miejsce Ci chodzi. W Level 1 - World 2 nie ma takiej ściany.
[#3] Re: Gods

@mailman, post #2

W strefie gier nie ma opisu dostania się za tą ścianę!!!!!!!!
Swoją drogą pomyliłem się-to WORLD3 w LEVELU1!
Na mapie jest ta ścianka oznaczona cyferką 1. Teoretycznie wcześniej jest dźwignia z cyfrą jeden, lecz jej opuszcanie czy nie ruszanie nic nie daje.

[#4] Re: Gods

@mailman, post #2

A jak nacisnąć guzik w level1 world 1 (ten pod koniec tego świata, na lewo od drzwi )pod guzikiem jest drabina, ale ta "kładka nie chce się wysunąć". W opisie pisze, że mam tam dojść w dwie minuty i się odsunie, ale nie odsunęła.

[#5] Re: Gods

@Orson, post #3

W strefie gier nie ma opisu dostania się za tą ścianę!!!!!!!!
Swoją drogą pomyliłem się-to WORLD3 w LEVELU1!

Jest w opisie. Cytat:

2. Aby otworzyć drzwi na prawo od dźwigni numer 6 musisz posiadać co najmniej dwa życia i więcej niż 80 000 punktów, a także dotrzeć do tego miejsca w 140 sekund od momentu rozpoczęcia tego świata.
[#6] Re: Gods

@Orson, post #4

W opisie pisze, że mam tam dojść w dwie minuty i się odsunie, ale nie odsunęła.

Cytat z opisu:

3. Jeżeli w ciągu 2 minut od rozpoczęcia gry uda nam się przestawić dźwignię numer 7, platforma numer 2 przesunie się

Nie wystarczy dojść, ale trzeba przełączyć dźwignię numer 7, czyli w praktyce zdobyć World Key. Trzeba skorzystać ze skrótu.
[#7] Re: Gods

@mailman, post #6

Jednak się da-dokonałem obydwu rzeczy. Swoją droga odkryłem, jak dostać saię do treasure room w level2 world 3-w komnacie ze świeczkami (tam, gdzie masz zanieść krzyż aby otrzymać diament) po zabraniu diamentu weź ze stołu świeczki i przejdź się z nimi w kierunku drzwi-otrzymasz klucz. nim otworzysz drzwi do treasure room. :D

[#8] Re: Gods

@Orson, post #7

O, czyli te świeczki do czegoś służą. No to, mogę powiedzieć, że już wszystkie zagadki Gods udało mi się rozwiązać :D (choć może są jeszcze jakieś o których nie wiem )
[#9] Re: Gods

@mailman, post #8

Jaką masz taktykę na "nieśmiertelnego" z levelu 4?? chodzi o Ostatniego guardiana, nie mogę sobie z nim poradzić, a swoja drogą dzięki opisowi z PPa odkryłem te tajne przejścia z pierwszej planszy i również należę do grona "tych co byli wszędzie w GODS" :D :) :D

[#10] Re: Gods

@Orson, post #9

To też jest napisane w solucji

Ostatni strażnik nie jest może zbyt trudny, lecz potrzeba cierpliwości. Zwróć uwagę, że Twoje strzały jego nie ranią. Rany odnosi wyłącznie wtedy gdy niszczysz kulkę wylatującą dołem oraz gdy niszczysz latające coś wychodzące z jego głowy. Zręczne skakanie między platformami i unikanie pocisków przynosi efektu. Potrzeba jednak sporo samozaparcia i wytrwałości, zwłaszcza gdy w tym momencie nie masz zbyt wielu zapasowych wcieleń.
[#11] Re: Gods

@mailman, post #10

dobra, teoria sobie praktyka sobie. Gdy tłukłem śmiecia toporami w te jego kulki i "aliena" wylatującego sobie z "głowy" owszem, nieśmiertelny obrywał, lecz manewrowanie między półkami i jednoczesne obrywanie od czaszki jest trochę trudne. Będę próbował.
Gods rulez!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem