[#1] Vanderhaal
Trudno mi się połapać w gąszczu postów.Czy mógłby mi ktoś prosto i jasno wyłożyć co zrobić żeby w to zagrać???
Bo na a1200 nie idzie ani z dyskietek,ani zainstalować :(

dzięki z góry :D
[#2] Re: Vanderhaal

@beex, post #1

Ciężko rzeczywiście,sam też nie zawalczyłem wiele

[#3] Re: Vanderhaal

@skobry, post #2

Podobno trzeba wbić się w główny plik wykonywalny program i zmienić wpisy z DF0: na HD0: lub inny (w zależności od tego na której partycji zainstalowało się grę). Podobno trwają prace nad instalką WHDLoad do tej gry.
[#4] Re: Vanderhaal

@mailman, post #3

Zmieniłem filemasterem DF0: na DH2:,niestety-lipa.

[#5] Re: Vanderhaal

@skobry, post #4

A jakieś assigny porobiłeś? Ja czekam na instalkę pod WHDLoad...
[#6] Re: Vanderhaal

@mailman, post #5

A Tobie a assignami coś wyszło
Jeśli odpalasz z dyskietki,nie ma możliwości rozp. nowej gry.
Chyba nieukończona jest poprostu.

[#7] Re: Vanderhaal

@skobry, post #6

Ja nawet nie próbowałem. Czekam na WHDLoad.
[#8] Re: Vanderhaal

@beex, post #1

Poczytaj ten post:
http://ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&i=3956&t=3589&startliczba=25&v=f#reply_3956
[#9] Re: Vanderhaal

@skobry, post #6

Generalnie NIE jest to prawda (, że nie można grać od nowa z dyskietki)... tyle, że nie do końca...

Otóż standardowo przewidziany był dodatkowy programik - Kreator Postaci, który miał za zadanie tworzyć plik z nową grą... niestety kod Kreatora Postaci wsiąkł - efektem jest to, że w udostępnionej na oficjalnej stronie wersji gry jest GOTOWY plik z NOWĄ GRĄ [STAN GRY A] (jedyna różnica w porównaniu do planowanej pełnej wersji polega na tym, że nie można sobie wybrać postaci, którymi gramy - ale gra rozpoczyna się na samym jej początku - jest to z resztą widoczne, gdyż przy ładowaniu pojawia się tekstowe wprowadzenie...)

I tu dodatkowa informacja - warto zachować sobie na później plik z początkowym stanem gry (na później) - jest to plik "TempDungeonA" - jeżeli bowiem nadpiszemy go innym stanem gry, to zacząć grę od nowa będzie można dopiero po odzyskaniu tego pliku z instaliki...

Jeżeli ktoś chce stworzyć Kreator Postaci do Vanderhaal'a dostarczę pełną dokumentację + 70% programu napisanego w Javie... (przydałby się także ktoś z zacięciem do grafiki - rysunki postaci do wyboru też zniknęły :( )

Pozdrawiam.
[#10] Re: Vanderhaal

@Norbert, post #8

Jezeli na partycji dh2: stworzyłem katalog Vanderhaal i przeżuciłem do niego zaw. dyskietek to mam (w pliku vanderhaal)zmienić df0: na VAN:

[#11] Re: Vanderhaal

@skobry, post #10

Na cokolwiek o 3 znakach, tylko nie DH2 itp.
Moze byc VAN. O ile pamietam to DF0 trzeba bylo
podmienic w dwoch lub trzech miejscach. Wyszukaj
te miejsca za pomoca Find w Filemasterze. Nastepnie
w ikonie startowej lub user-startup dopisz np. cos
takiego:

assign VAN: GRY:Vanderhaal

Ostatnia modyfikacja: 06.10.05 19:27
[#12] Re: Vanderhaal

@mailman, post #3

Witam po dłuższej przerwie.

Podobno trwają prace nad instalką WHDLoad do tej gry.

Trwają i zostanie ukończona praca nad tą instalką, proszę o cierpliwość. Myśle, że teraz będzie szybciej mi to szło

Pozdrawiam

[#13] Vanderhaal - problemy z uruchomieniem

@beex, post #1

Witam!
Próbowałem uruchomić Vanderhaala z dysku, jednak nici z tego...
Zmieniłem w pliku "Vanderhaal" DF0: na VAN: i sama gra ruszy mi z hd, jednakże nie mogę wczytać stanu gry. Zapisałem na dyskietce TempDungeonsB i TempDungeonsC (A nie mam) ale program nie reaguje na wczytywanie z df0:, także z dysku.
Dlaczego>?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem