[#1] Gry na Pegaza
Będe miał Pegaza :D

Chciałbym sobie odpalić jakąś fajną gierkę.

1. Gierki 68k które wykorzystują RTG i AHI, wszystkie chyba nie pójdą, w razie czego jest UAE, ale pytam się które dobrze chodzą pod MOSem

2. Gry PPC przed pojawieniem się Pegazika, które dobrze chodzą na MOSie?

3. Gry PPC po pojawieniu się Pegazika, ile właściwie ich jest, i jakie (chodzi mi o tytuły i gatunek). Mogą być również pod Linuxa.

Ach! Pegazik! Chodź do tatusia. :D
Nie mogę się doczekać

[#2] Re: Gry na Pegaza

@Korni, post #1

Na początek polecam:
QuakeIII - muisisz mieć jeszcze wersję pod PC (dane gry), wiadomo co to za gra :)
Chromium - świetna strzelanka
rRootage - też fajne
fajny port Asteroids (nie pamietam tytułu) - wielkie realistyczne kamienie i muzyka pod AHI
Scumm - silnik gier pozwalający odpalić sporo fajnych przygodówek, w tym moją ulubioną The Dig (trzeba mieć płytkę z daną grą dla PC)
Raczej niewiele gram, to i więcej nie poradzę.
Jaką konfigurację Pegaza będziesz miał?

Ostatnia modyfikacja: 28.09.05 17:36
[#3] Re: Gry na Pegaza

@wali7, post #2

Ja do tej listy moge dodac jeszcze FooBillarda.
[#4] Re: Gry na Pegaza

@marcik, post #3

to jeszcze:
wipeout 2097
heretic 2
descent freespace
nie wiem jak z shogo (u mnie demo nie chce ruszyc)
myst
payback
software tycoon
aqua
quake
quake 2
duke nukem 3d
doom
doom 2
fieble files

do tego mame i duzo gier pod niego
i sporo innych, jak mi sie przypomni to dopisze
[#5] Re: Gry na Pegaza

@Korni, post #1

Jeśli chodzi o komercyjne produkcje dla MorphOS-a to będzie to np. Knights & Merchants.

[#6] Re: Gry na Pegaza

@quaint, post #4

> do tego mame i duzo gier pod niego
> i sporo innych, jak mi sie przypomni to dopisze

SNES, Genesis, PC-Engine, PSX (wprawdzie z OS4Emu, ale jednak)... że nie wspomnę o 8-mio bitowcach. Aaa... i PegxMAC (bodajże tak się to zwie), czyli emulator Mac'a PPC

[#7] Re: Gry na Pegaza

@quaint, post #4

descent Freespace chodzi Ci stabilnie ? (u mnie na Pegu II gra się wiesza).
[#8] Re: Gry na Pegaza

@Korni, post #1

He, to już w naszym mieście będą dwa :)
[#9] Re: Gry na Pegaza

@wali7, post #2

Mój przyszły Pegaz:

PegasosII G3/600Mhz
Voodoo 3 (nie pamiętam dokładnie jakie)
HDD 160GB
Obudowa ATX Tower
CD-ROM LG 32x (Wezme go z A1200, dopóki nie dokupię sobie nagrywacza)
Monitor SVGA Philips 104B 14" (To też będę musiał zmienić, bo A1200 z interlacem to psuje oczy.)
Z hardware'u to chyba wszystko.

No i moja wieża

[#10] Re: Gry na Pegaza

@yackar, post #8

A nawet trzy! Twój, mój i Orsona. Tyle, że ani ja ani Orson już nie mieszkamy w Szydłowcu bezrobowcu, no ale jesteśmy blisko, z 10 minut jazdy autkiem od niego :D

P.S: I jak dobrze ci działa ten QuakeIII? Kiedyś się do ciebie wybiorę po tą płytkę, bo miałem tylko jedną kopię ;)

[#11] Re: Gry na Pegaza

@yackar, post #7

demo tylko odpalilem i dzialalo, nie gralem za dlugo. aktualnie gram nonstop w quake3:)
[#12] Re: Gry na Pegaza

@Korni, post #10

u mnie q3 fruwa w 1280x1024 32bit na g4/1000 z 512mb ramu i radeonem 9000pro 128mb
[#13] Re: Gry na Pegaza

@Korni, post #10

Ja mam VoodooIII 2000, a więc najsłabsze Voodoo , zacząłem od 800x600 i wyglądało OK, żadnych skoków nie było widać, ale przy bardzo dynamicznej grze gorzej się celuje (jednak są lekkie przeskoki, normalnie niewidoczne). Przestawiłem więc na 640x480 i tutaj jest super płynnie. Super gra.
Tak czy inaczej czekam na niewielki przypływ gotówki i zaplanowanego w związku z nim Radeona 9000.
Aha, mam G4 i 256 MB RAM.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem