[#1] ProjectXSE CD32 i DBLPal
Dowiedziałem sie że można zmusic ProjectX SE wersja dla CD32 do działania w DBLPal-u. Jak to zrobic?? Zainstalowałem gre z instalera WHD i teraz nie wiem - czy gre można z pod WHDLoad odpalić w DBLPal czy trzeba gre odpalac z jakichs plików które siedzą na płycie z grą??

Pozdro

[#2] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@Malin, post #1

Mam genialny pomysł :D W ikonce ProjectuX od WHD dopisze pod linijką "PRELOAD" nastepną linijke o tresci "DBLPAL". Czy to wypali ?? :P Ktoś grał w tą gre na VGA bez ScanDoublera na klasyku??

Pozdro

[#3] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@Malin, post #1

1. Tooltype DBLPAL i DBLNTSC działa dopiero od wersji 16.5, która jest w stadium beta i nie miała jeszcze oficjalnej premiery.
2. Taki tooltype musi być obsługiwany przez slave, a z tego co pamiętam to może jedna czy dwie gry tylko to obsługują. W readme na pewno będzie to napisane.
3. Slave do ProjectX SE nie ulegał modyfikacjom od ponad roku, więc raczej nie ma szans, że zadziała z tymi tooltype'ami.
4. Coś pomieszałeś i jeżeli to wszystko prawda, to zapewne trzeba uruchamiać grę z innych plików dostępnych wraz z nią na płycie.

:D
[#4] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@mailman, post #3

Udało mi sie odpalić ProjectX SE cd32 przez WHDLoad w trybie DBLPal!! Czy są jeszcze jakieś gry które można wypromować przez WHD?? (Słyszałem o Turricanie) Normalnie gra odpala sie w PALu ale po dopisaniu "DBLPAL" w ikonce startuje w 29 khz..

Ostatnia modyfikacja: 24.10.05 14:36
[#5] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@Malin, post #4

Jak dla mnie to zwykły przypadek.
[#6] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@mailman, post #5

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&i=2607&t=2605&ostatnie=1

Zerknij na ten temat, Skolman coś o tym wspomina ale mam wrażenie że jest więcej gier pod WHD które chodzą pod DBLPal niż Skolman wymienił ;)

[#7] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@Malin, post #6

Przeczytaj co napisał Skolman. Ja to rozumiem tak, że one nie potrzebują WHDLoad, a żeby je uruchomić na ekranach VGA wystarczy aktywny odpowiedni sterownik.
[#8] Re: ProjectXSE CD32 i DBLPal

@mailman, post #7

Próbowałem promować ProjectXSE CD32 bez WHD i NewMode niechciał go "chwycic". A zna ktoś SPRAWNY adres do listy gier promowalnych?? Bo GFX_BASE do którego link jest podany w jednym z artykułów na PPA jest martwy...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem