[#1] UFO Enemy Unknown
Czy jest normalnym to, ze gra mi sie skonczyla mimo iz nie mialem wszystkich informacji o obcych (w UFOPedii brakowalo m.in. paru typow statkow obcych, ktore do dzis dzien pojecia nie mam na jakiej zasadzie sie odkrywaja...).
W pewnym momencie pojawila mi sie ikonka 'lec na Cydonie', to ja nic nie myslac kliknalem, jakis warning wyskoczyl, ze potrzebuje kilku batalionow wojska, moge nie wrocic, nie zobaczyc juz rodziny, itp... Potem moich 4 zolnierzy (przez cala gre ci sami, heh, co bylo save'ow i load'ow :)) ganialo sie po piramidach, potem zeszli nizej i koniec. Tak mialo byc?

[#2] Re: UFO Enemy Unknown

@El Amigos, post #1

Poniekad, a i owszem, takowoz wlasnie. Znaczy sie baza tam byla glowna i koniec. Na upartego to i plazmy mozna by nie odkrywac (chyba ze do Avengera jest potrzebna, nie pamietam juz dokladnie) a i tak gre skonczyc. :)
[#3] Re: UFO Enemy Unknown

@recedent, post #2

nie pamietam dokladnie, ale jak sie chyba schodzilo na dol (pod piramidy) to tam byla wlasnie baza obcych.

a bez plazmy to chyba sie nie da przejsc tej gry:)
[#4] Re: UFO Enemy Unknown

@kiero, post #3

eee tam, od razu sie nie da... Po prostu wieksze wyzwanie i tyle :D Kiedys gralem sobie tak, ze przez wiekszosc gry uzywalem laser rifle - w miare celne, nie tak strasznie slabe i nie wymagaja amunicji (nie trzeba np. wchodzic do budynku, wystarczy go rozstrzelac, che che)

[#5] Re: UFO Enemy Unknown

@recedent, post #4

jak gralem chyba na a500 z dyskietek to rozstrzelanie budynku trwaloby caly dzien:) fakt ze moznaby czolgami, ale wtedy nie ma czego zbierac nawet.
[#6] Re: UFO Enemy Unknown

@kiero, post #3

Nie chyba a na pewno. Piramidy to tylko przykrywka ;) Na dole jest ich baza właściwa. Na górze są tylko sectoidy, co prawda ich umiejętności psi są dobre, ale daleko im do etherali. Nie wiem jak to jest na wyższych poziomach trudności bo sam przeszedłem UFO na pierwszym i chyba również drugim poziomie trudności.
Od powodzenia tej misji zależą losy Ziemi :)

[#7] Re: UFO Enemy Unknown

@recedent, post #4

Laser rifle to jest dobre jeszcze na sectoidów, w UFO najlepszą bronią do strzelania (a nie rozwałki) jest heavy plasma rifle, choć i to jest słabe czasami na zielone małpy o fioletowych twarzach czyli na mutonów. Z Laser rifle to bym musiał do takiego mutona strzelać chyba z 4 do 6 razy, nie mówię już o misjach gdzie warto mieć troche lepszą broń by mieć mniejsze straty w ludziach (np. terrory) lub by po prostu po wyjściu z samolotu móc od razu zniszczyć obcego zamiast pogłaskać go laserem (który ma też nieco mniejszą celność wg parametrów z ufopedii) i czekać aż nam zwróci pod nogi granata.

[#8] Re: UFO Enemy Unknown

@kiero, post #5

Najlepiej gra sie druzyna wyposazona w blaster launchery. Jak juz ustrzeli sie MEGA UFO (very large), to robi sie jedna rakieta dziure w scianie ufo a reszte wstrzeliwuje sie do srodka. Nie ma co zbierac ale czasem jest sie zdesperowanym i nie chce sie rozgrywac misji normalnie. Podobnie mozna zrobic z miastem [lecz minusowe punkty dostanie sie za cywilow]

[#9] Re: UFO Enemy Unknown

@grxmrx, post #7

Racja, zgadzam sie ze wszystkim, w koncu przeszedlem te gre nie raz. Przyznasz jednakze, ze przejscie UFO bez plazmy jest interesujacym wyzwaniem i chyba sie nie opre zeby sprobowac... :P

[#10] Re: UFO Enemy Unknown

@recedent, post #9

plazma = Plasma Rifle?? Sory ale dopierdo skończyłem pierwszy miesiąc ;)
January 1999, Funds + 349 000, Rate = 716 = Excelent ;)

[#11] Re: UFO Enemy Unknown

@Malin, post #10

jest kilka broni plazmowych. pistol, rifle i chyba heavy plasma rifle czy jak sie to tam nazywalo.
[#12] Re: UFO Enemy Unknown

@kiero, post #11

Tak, i ta ostatnia jest najbardziej brutalna . I w dodatku mozna ja opracowac juz na samym poczatku (w 5 czy 6 ufo mozna juz spotkac wesolkow ktorzy z nia chasaja)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem