[#1] Klony Dyny + VGA ;)
Czy istnieje jakiś sensowny klon DynaBlaster który pójdzie na VGA ( 020 / Fast) ?? Bynajmniej niechodzi mi tu o dynAMIte, tylko o grę w której moge grać przeciwko botom. Najlepiej zeby była to Dyna Blaster tylko że chodząca pod VGA (kilkadziesiąt rund, bossowie, "stworki" zamiast botów i minimalna dawka fabuły ala'DynaBlaster ;) )

Pozdro

[#2] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Malin, post #1

jakim VGA? Chodzi ci o monitor VGA bez scan doublera? Spróbuj Dyna Blaster z nową wersją WHDLoad i opcją DBLPAL/DBLNTSC

[#3] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Solo Kazuki, post #2

Chodzi mi o monitor VGA bez Scan Doublera. To jest Dyna Blaster na DBLPal? :D Moja odpala się tylko w NTSC. Możesz na priv zarzucic jakimś linkiem? Albo poradami?? Moje WHDLoad (pakiet shareware i te rzeczy) zasysałem z [adres usunięty przez moderatora] . Możliwe że wersja z tej strony ma problemy z trybami DBL.

Ostatnia modyfikacja: 16.11.05 21:51
[#4] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Malin, post #3

Obsługa DBLPAL i DBLNTSC jest dopiero od wersji 16.5, którą jako betę można pobrać ze strony WHDLoad.
[#5] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@mailman, post #4

Beta tzn. że mocno się wysypuje czy jest w miare "używalna"?? Gdzieś jest lista gier które działają w trybach DBL z pomocą WHDLoad?

[#6] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Malin, post #5

> Beta tzn. że mocno sić wysypuje czy jest w miare "używalna"??

Beta tzn beta, czyli nieoficjalna jeszcze wersja i nie w pełni przetestowana. A co do stabilności to WHDLoad jest raczej stabilny w jakiejkolwiek (w miarę nowej) wersji

> Gdzieś jest lista gier które działają w trybach DBL z pomocą WHDLoad?

Nie. Sam musisz popróbować.

[#7] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Solo Kazuki, post #6

Rozumiem że w własciwościach ikonki wystarczy tylko dopisac DBLPAL i patrzeć na efekty? :D (ProjectXSEcd32 takim sposobem startował w 31 khz ale była kaszana)

[#8] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@mailman, post #4

No i lipa panowie. Wiele gier, zwłaszcza z T`17, odpalają sie w DBLPAL ale nic pozatym :S Na ekranie ogólna kaszana, lataja jakies cieniutkie pionowe linie... Może to wina mojego sterwonika DBLPAL?? Mój monitor nie łapie standartowych 29,2 Khz i używam DBLPAL'a z archiwum 31khz-only które siedzi na Aminecie. WHD to oczywiście ta najnowsza beta 16.5. Jakieś pomysły? Breathless v.1.1 sie promuje ale nie reaguje na polecenia z klawiatury, a Breathless 1.1 z WHD to z komendą DBLPAL dopisaną to odpala sie chyba w NTSC:D (Out of Range = H=15,7 kHz V=59,9 hz)

Ostatnia modyfikacja: 26.11.05 20:52
[#9] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Malin, post #8

Już o tym pisałem - jeżeli slave nie obsługuje takiej możliwości to raczej małe prawdopodobieństwo, że WHDLoad zadziała w trybie DBLPAL lub DBLNTSC (lub innym). No, ale niektórzy wiedzą lepiej...
[#10] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@mailman, post #9

A jakie gry (własne doświadczenie itp :D ) działają "normalnie" w trybach DBL?

[#11] Re: Klony Dyny + VGA ;)

@Malin, post #10

Civilization (AGA)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem