[#1] tekst piosenki w Cannon fooder
Witam wszystkich, niedawno się zarejestrowałem na tej fajnej stronie, choć odwiedzam ją chbya już od roku. Mam pytanie odnośnie Cannon Fooder 1 i 2. Czy ktoś zna cały tekst piosenki śpiewanej w intro? Jest bardzo fajna i melodyjna zarówno w pierwszej części jak i drugiej.

[#2] Re: tekst piosenki w Cannon fooder

@ZigZag85, post #1

Pierwsza czesc:

WAR! - never been so much fun
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun

itd. itp.

[#3] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@ZigZag85, post #1

czesc druga:

There's a killer on the loose
And he's got an excuse
He was sent out by the government
To put his gun to use

Killer
Killer
Killer

He's got a natty uniform
And shiny shiny boots
He knows he's going to die
But yeah he's fightin' for his roots

Killer.

[#4] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@recedent, post #3

Serdeczne dzięki :) Z pierwszej części pamiętałem tylko refren, druga też jest fajna. A tak wogule to jak to czytam to zastanawiam się czy ta piosenka nie jest pacyfistyczna - wyśmiewa się z wojny.

[#5] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@ZigZag85, post #4

ZigZag85 napisał(a):

> A tak wogule to jak to czytam to
> zastanawiam się czy ta piosenka nie jest pacyfistyczna -
> wyśmiewa się z wojny.

Nie no, skąd! Od razu widać, że to namawia do killowania. :) Gry komputerowe powodują agresję & to wszystko przez ten internet. ;)

[#6] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@Kokos, post #5

No baaa internet to sekta

[#7] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

Mimo to, jak tego słucham to jednak wydaje mi się że chodzi tu o ośmieszenie całej tej "zabawy w wojnę", "wyższych idei".

[#8] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@ZigZag85, post #7

eee, co ty?....
naprawdę przyszło Ci to do głowy?
;)
;)
;)
[#9] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@wali7, post #8

Yep! Właśnie, Cannon Foder to świetna gra - bardzo przewrotna. Z jednej strony poraża końską dawką wojskowego i nie tylko humoru (latające aniołki, wybuchające chatki, wysoko skaczące i salutujące ludziki po wykonaniu misji, ksywy żołnierzy, intro z fotkami autorów). Z drugiej strony jest bardzo "realna" (żołnierze giną po jednym strzale, nie ma paska energi, dodatkowych żyć, wykonasz misje - awansujesz, zginiesz - dostaniesz nagrobek na górce porośniętej makiem).

[#10] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@ZigZag85, post #7

Co? Jak? Tu nie ma nic do ośmieszania.
"Wojna jest dobrodziejstwem ludzkości, ponieważ w bitwach obok ludzi porządnych giną także psubraty i hycle" - jak skazał dobry wojak Szwejk.

[#11] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@ZigZag85, post #9

...giną po jednym strzale, nie ma paska energi, dodatkowych żyć, wykonasz misje - awansujesz, zginiesz - dostaniesz nagrobek...

I między innymi za to lubię serię CF. Kto to widział mieć jakąś energię? Strzał w łeb to przejście na tamten świat (i nagrobek). Dasz wytłuc wszystkich swoich - nie pograsz dalej :D Nie to co teraz - jakieś paski, powtórne życia itp pierdoły.
[#12] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@AlaN, post #11

Nleży pamiętać, że zakładnicy są nieśmiertelnie, a dobre w tej grze jest również IQ przeciwników, nie ma nic lepszego jak żołnierz wroga rzucający granat wysadzający zabudowania i jak również jego w powietrze ;) Niestety nasi żołnierze też mają taką tendencje, gdy się zostawi im granaty lub bazooki...

P.S:
Nowe Misje do Cannon Fodder doczekały już się kolejnej wersji, teraz trzeba ją tylko wypuścić

[#13] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@Korni, post #12

Nowe Misje do Cannon Fodder doczekały już się kolejnej wersji, teraz trzeba ją tylko wypuścić

Mnie Nowe Misje tylko wkurzyly. :) Za bardzo przekombinowaliście co niektóre levele. No, ale i tak dobrze że są.

Oryginalny CFodder wydawał mi się łatwiejszy niż Wasz edit/rmx. :) Może to i plus? (dla CF: NM)

Ostatnia modyfikacja: 20.12.05 16:17
[#14] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@El Amigos, post #13

Z założenia miał być trudniejszy, chociaż z drugiej strony niedokońca. Oryginalną kampanię przeszedłem kilka razy i znam ją na pamięc. Jak się gra po raz pierwszy to co innego :) Jak czytałeś guide to pewnie zauważyłeś, że większość map robił Orson, a ja cóż, chyba leniwy jestem

[#15] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@Korni, post #14

http://www.pressplayontape.com/?pid=cannonfodder

:)
[#16] Re: tekst piosenki w Cannon fodder

@kempy, post #15

Ale wypas! :D

[#17] Re: tekst piosenki w Cannon fooder

@ZigZag85, post #1

Mi bardzo ta nuta przypadła do gustu, jak będziesz ją mieć to wyślij mi na e-mail. Jak by co to pisz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem