[#1] gry w stylu Mario Kart?
Zna ktoś może amigowe gry w stylu Mario Kart, czyli wyścig połączony ze zbieraniem i używaniem power up'ów/broni? Znam tylko Bump'n'Burn i chyba było coś takiego w Super Cars 2, ale nic ponad to. Mogą być to darmowe produkcje.
[#2] Re: gry w stylu Mario Kart?

@s2325, post #1

Extreme Racing... świetna gierka...

[#3] Re: gry w stylu Mario Kart?

@Lord_10up, post #2

Street Racer

[#4] Re: gry w stylu Mario Kart?

@PopoCop, post #3

Thx, te 2 tytuły nie chodzą mi pod WinUAE idealnie, ale na szczęście Street Racer wyszedł też na inne platformy, jak np. SNES czy Sega MD.
[#5] Re: gry w stylu Mario Kart?

@s2325, post #4

Jeśli interesują Cię też gry z widokiem z góry (jak w Supercars), to polecam również Roadkill.

[#6] Re: gry w stylu Mario Kart?

@PopoCop, post #5

Interesują jak najbardziej.
[#7] Re: gry w stylu Mario Kart?

@s2325, post #1

Najnowsza gra Desert Racing może przypadnie Ci do gustu, jeszcze nie zdążyłem w nią pograć za wiele:

http://www.intuitionbase.com/DesertRacingDemo.lha

archiwum zajmuje 240MB, po rozpakowaniu: 628MB.

Jest jeszcze Flyin'High z nowszych.

Na SNES'a polecam Astro Go! Go! - moja ulubiona.
Roadkill na Amigę to naprawdę fajna gra, fajnie było ją przejść.
Micromachines też jest kool choć nic tam się nie zbiera.
Na c64 polecam SuperSprint :).

Można skądś ściągnąć legalnie XTReme Racing?

[#8] Re: gry w stylu Mario Kart?

@BagoZonde, post #7

Legalnie na 99% nie da rady, w zamian za podróż w kilka lat wstecz jestem zawsze gotowy pobierać obrazy dyskietek, których oryginałów nie posiadam.
[#9] Re: gry w stylu Mario Kart?

@s2325, post #8

Jak to nie da rady legalnie??? Na tej stronie, w Polskim Portalu Amigowym jedną z gier, którą można pobrać legalnie, w dziale Rodzynki jest własnie gra XTremeRacing, dokładnie tutaj:
http://www.ppa.pl/rodzynki/xtr.php

:)

[#10] Re: gry w stylu Mario Kart?

@s2325, post #8

to znaczy? albo mało spałem albo... :)

[#11] Re: gry w stylu Mario Kart?

@BagoZonde, post #7

Można skądś ściągnąć legalnie XTReme Racing?

Ze strony PPA, dział Rodzynki :)

[#12] Re: gry w stylu Mario Kart?

@grxmrx, post #9

Gee! Sorry! Kiedyś właśnie ściągnąłem XTR i nie pamiętałem skąd, a to pewnie było PPA :).
Czapki z głów, PPA i nie ma mocnych!!!

Grał ktoś może w Desert Racing? Na mojej 030/50 przy wyłączeniu detali chodzi i tak marnie: 4 FPS.

Dzięki!

Ostatnia modyfikacja: 25.12.05 21:37
[#13] Re: gry w stylu Mario Kart?

@BagoZonde, post #12

Jeśli widok ma być "z góry" to mogę jeszcze dodać ATR All Terian Racing, gra pochodzi od Team17, zbiera się power-up'y, zarabia się kasę i rozbudowuje pojazd, jest ładna grafika i muzyka, widziałem 3 typy terenu - arena, pustynia i las. W Magazynie Amiga widziałem obrazek z tej gry w jakiejś futurystycznej scenerii.

[#14] Re: gry w stylu Mario Kart?

@ZigZag85, post #13

Właśnie! Zapomniałem o tej grze. Niestety jej nie mam, ale grałem kiedyś, naprawdę bardzo arkadowa, fajnie się grało. Chyba nie dostanę jej nigdzie legalnie?
Przypomniała mi się całkiem niezła Rally Cross na c64 - niezła grafa.

[#15] Re: gry w stylu Mario Kart?

@ZigZag85, post #13

W ATR jest sześć światów. Oprócz trzech podstawowych (Sports (nazwijmy Pustynia), Forest (nazwijmy Zima), Canyon (no niech będzie Canyon)) jest jeszcze Space (szybkie tory obudowane bandami), Moon (wóz traci nieźle przyczepność) i Alien (coś jak Space + niespodzianki typu zwężenia, bolce ze ścian, ruchoma nawierzchnia). Kolejne światy odsłaniają się systematycznie w miarę postępu w grze (tzn. jeżeli choć raz uda Ci się od początku gry dojechać do Space, to od teraz zawsze będziesz mógł wybrać etapy ze Space w trybie Battle. Podobnie z kolejnymi. Jest jednak warunek - dysk drugi musi być odbezpieczony).
[#16] Re: gry w stylu Mario Kart?

@mailman, post #15

Dzięki, widzę że zaszedłeś dalej w tej grze niż ja. Właśnie mi się przypomniało że jest jeszcze taka gra jak Turbo Trax, czy jakoś tak się to nazywało, w każdym razie gra była nowsza od ATR, do wyboru były 3 typy wozów (auto terenowe, sportowe, formuła 1). Więcej nie pamiętam, a jeśli już się czegoś szuka to zawsze można zajżeć na jakieś strony z grami abandonwere np.: BTTR, tam wszystko było legalnie umieszczone.

[#17] Re: gry w stylu Mario Kart?

@ZigZag85, post #16

Dzięki, widzę że zaszedłeś dalej w tej grze niż ja.

ATR samo w sobie nie jest takie trudne. Wielokrotnie je skończyłem na różnych poziomach trudności. :D
[#18] Re: gry w stylu Mario Kart?

@mailman, post #17

Na wszystko trzeba mieć czas, a ja go nie mam, więc ostatnio nie gram, a pozatym to moi rodzice nie rozumieją jak można mieć takie hobby jak moje.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem